Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Kannabiksen laillistaminen voi tuoda miljoonia valtion kassaan.

Kirjoittanut Marjaana

Englannnin parlamentin alahuoneessa käytiin eilen ensimmäinen aloitekeskustelu kannabiksen laillistamisesta. Keskustelun syynä oli kansalaisaloite, joka keräsi yli 220 000 allekirjoitusta, ollen kolmanneksi suosituin aloite toistaiseksi Englannissa.

Aloitekeskustelu käytiin melko hyvässä hengessä ja monet puheenvuoron pitäneistä nosti esille erilaisia hyötynäkökohtia kannabiksen laillistamisesta. Tästäkin huolimatta hallituksen edustaja tyrmäsi mahdollisen lakimuutoksen, koska “kannabis on vaarallinen ja ihmisten terveydelle haitallinen huume”.

Hallituksen kannasta huolimatta, hallituksen teettämän selvityksen mukaan kannabis voisi olla miljardien puntien arvoinen bisnes Englannissa ja sen avulla olisi mahdollisesti kerätä satojen miljoonien puntien arvosta verotuloja. Aiemmin julkistamaton selvitys on valtionvarainministeriän teettämä.

Selvityksen perusteella Englannissa on 2,2 miljoonaa säännöllisesti kannabista käyttävää ja vuosittain kannabista liikkuu pimeillä markkinoilla jopa yli 200 tonnin edestä. Hallituksen edustajan mukaan kannabiksen käyttö on hiljakseen laskemassa ja muutenkin selvityksen lukemia pidetään yliarvioituina. Hallituksesta kuitenkin myönnetään, että lakimuutos toisi selviä säästöjä tuomioistuimien, poliisin ja vankeinhoitolaitoksen toimintaan – valtion vuosittaiset säästöt olisivat n. 200 miljoonan punnan arvoiset.

Monet opposition edustajat ottivat esille USA:n osavaltioissa toteutettuja lakimuutoksia ja vakuuttivat vastaavien hyötyjen olevan käsillä myös Englannissa lakimuutosten myötä. Mutta hallituksen linja on järkähtämätön. “On selvää tieteellistä ja lääketieteellistä näyttöä, että kannabis on haitallinen lääke, joka voi vahingoittaa ihmisten henkistä ja fyysistä terveyttä, ja vahingoittaa yksilöitä ja yhteisöjä”, kuuluu hallituksen virallinen kanta.

Lähde: BBC

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti