Traffic Roots Pixel
Terveys Uutiset

Lääkekannabiksen käyttäjät käyttävät vähemmän reseptilääkkeitä

Kirjoittanut Marjaana

Journal of Psychoactive Drugs on julkaissut verkossa tutkimuksen, jonka mukaan potilaat, joilla on oikeus käyttää lääkekannabista, käyttävät selvästi vähemmän periteisiä reseptilääkkeitä.

Medical Marijuana Research Institute in Mesan tutkijat kävivät läpi 367 lääkekannabisreseptin omaavan potilaan vastaukset läpi. Potilaat oli poimittu neljän erillisen arizonalaisen kannabisapteekin asiakkaista. Tyypillinen tutkimukseen osallistunut lääkekannabiksen käyttäjä oli n. 45 vuotias mies ja hän käytti kannabista lääkkeeksi päivittäin.

Vastaajat kertoivat useimmiten käyttävänsä kannabista terapeuttisesti kroonisen kivun, lihaskramppien, pahoinvoinnin, ahdistuneisuuden, niveltulehduksen, masennuksen, päänsäryn, unettomuuden, ja stressin hoitoon. Vastaajien mielestä kannabis “auttoi paljon” tai “auttoi erittäin paljon” ja että sen teho oli suurempi kuin tavanomaisilla lääkkeillä.

Yli 70 prosenttia vastaajista ilmoitti käyttävänsä muita lääkkeitä “hieman harvemmin” tai “paljon harvemmin”. Yli 90 prosenttia niistä, joille oli määrätty kannabista pahoinvoinnin, päänsäryn, lihaskouristusten, fibromyalgian, suoliston kipujen, ja krooninen kivun hoitoon, käyttivät muita lääkkeitä harvemmin, aloitettuaan lääkekannabiksen käytön.

Aiemmin julkaistut tutkimukset lääkekannabiksen käyttäjistä kertovat halukkuudesta korvata reseptilääkkeet kannabiksella – erityisesti opioidien kohdalla.

Journal of American Medical Association julkisti vuonna 2014 tutkimuksen, jonka mukaan reseptilääkkeiden yliannostuksesta seuranneiden kuolemantapausten määrä oli 24,8% alhaisempi niissä osavaltioissa, joissa lääkekannabis oli sallittu.

Lähde: The Daily Chronic

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.