Traffic Roots Pixel
Politiikka Talous Uutiset

Laillistaminen lopettaa salakuljetuksen

Kirjoittanut Marjaana

Kannabiksen laillistaminen muutamassa Yhdysvaltojen osavaltiossa on pistänyt meksikolaiset huumekartellit tiukan paikan eteen. Yhdysvalloissa tuotettu kannabis on laadultaan parempaa kuin huumekartellien tuottama kannabis Meksikon puolella ja tiukka kilpailu luvallisten yhdysvaltalaiskasvattajien keskuudessa on pitänyt hintakehityksen kurissa. Yhdysvalloissa kasvatetun kannabiksen laadusta puhuu se, että salakuljetus on jo osin muuttanut suuntaansa. Laatutietoiset meksikolaiskuluttajat ovat ruvenneet suosimaan tuontikannabista rajan pohjoispuolelta.

Yhdysvaltojen rajavartiosto ja tullin raportti viime vuodelta kertoo takavarikoidun kannabiksen määrän laskeneen 680 000 kiloon. Lukema tuntu Suomen oloissa tähtietieteelliseltä, mutta kun sitä vertaa huippuvuoteen 2009, jolloin rajavartioston ja tulliin haaviin jäi peräti 1800 000 kiloa.

Meksikolaisille viljelijöille kasvattaminen on käynyt jo taloudellisesti haastavaksi. Kun muutama vuosi sitten kilosta kukintoa sai 60 – 90 dollaria, on hinto pudonnut nyt alle 40 tai jopa alle 30 dollariin kilolta.

Koska kannabisbisneksen kannattavuus on heikentynyt, ovat meksikolaiset kartellit joutuneet hakemaan uusia markkinoita heroiinista ja metamfetamiinista.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti