Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Malta suunnittelee kannabiksen dekriminalisaatiota

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Maltan tasa-arvo-, tutkimus- ja innovaatioasioista vastaava ministeri Owen Bonnici esitteli lokakuun alussa hallituksen ohjelman, joka dekriminalisoisi kannabiksen käytön, hallussapidon vähäisissä määrissä ja enimmillään neljän kasvin kasvattamisen.

Uuden lakiehdotuksen mukaan yli 18-vuotiailla henkilöillä olisi oikeus pitää hallussaan seitsemän grammaa kannabista ilman seuraamuksia. Määrät seitsemästä kahteenkymmeneenkahdeksaan grammaan johtaisivat enimillään sadan euron suuruisiin sakkoihin. Myynti ja käyttö julkisissa tiloissa tai alaikäisten seurassa säilyisi kiellettynä.

Yksittäisessä taloudessa olisi luvallista kasvattaa neljää kasvia riippumatta taloudessa asuvien lukumäärästä. Kasvattajat saisivat säilyttää taloudessaan enimmillään viittäkymmentä grammaa kannabista. 

Lakiehdotus sallisi myös Espanjan sosiaaliklubien tapaiset kasvatuskollektiivit, joilla olisi oikeus jakaa jokaiselle jäsenelleen kannabista enimmillään 50 gramman kuukausittaisia eriä.

Kannabiksen käyttäjien tasa-arvoista kohtelua lain edessä pyritään kohentamaan ja hallitus esittää kannabikseen liittyvien rikosrekisterimerkintöjen poistamista. Lakiuudistus toisi mukanaan myös kannabiksen käyttöä valvovan virallisen toimielimen perustamisen.

Ministeri Bonnici on Maltan työväenpuolueen (PL) jäsen. Myös oppositiopuolueen asemassa oleva Maltan kansallispuolueen (NP) johtaja Bernard Grech on asettunut kannabista koskevan lainsäädännön uudistamisen kannalle.

Kuusitoista sosiaalialan järjestöä on ilmoittanut yhteisessä kannanotossaan vastustavansa laillistamishanketta. Järjestöt ovat valtaosin katolilaiskristittyjä. Järjestöt ovat esittäneet, että “kannabiksen normalisointi antaa väärän viestin kansalaisille”.

Arvioiden mukaan Maltan aikuisväestöstä noin neljä prosenttia on kokeillut elämänsä aikana kannabista ja alle prosentti on käyttänyt kannabista viimeisen 12 kuukauden aikana.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti