Traffic Roots Pixel
Kasvatus Lajikkeet Sativa

Purple Haze

Kirjoittanut Marjaana

Purple HazeLähinnä sativainen Purple Haze on tarinan mukaan saanut alkunsa 1960-luvun loppupuolella, jolloin Haze nimiset veljekset kasvattelivat kannabista. Kaliforniassa suosittiin paljolti indica-lajikkeita, koska alueen ilmasto salli ulkokasvatuksen jatkuvan pitkälle syksyyn. Mutta Hazen veljekset kokeilivat mielellään eksoottisia lajikkeita Thaimaasta, Mexicosta ja Kolumbiasta. Näistä alkuperäislajikkeista veljekset sitten risteyttivät uuden lajikkeen, joka tunnetaan nykyisin nimellä Original Haze. Sitä on luonnehdittu virkistäväksi ja mielialaa kohottavaksi, ilman mitään vaikutusta joka vetäisi sohvan pohjalle. Lajikkeesta syntyi vielä neljä erilaista fenotyyppiä: Gold, Silver, Purple ja Blue.

Asiaan vihkiytyneet hollantilaiset kasvattajat toivat Original Hazen Eurooppaan ja jatkoivat lajikkeiden risteyttämistä. Eri risteyttämisten jälkeen alkuperäisestä Hazesta ei välttämättä ole juuri nimeä enempää jäljellä, sillä Haze-lajikkeet tunnettiin nirsoina ja hankalina lajikkeina, jotka tosin palkitsivat kasvattajansa runsaalla ja mehevällä sadolla.

Nykyisin tunnettu Purple Haze on monien risteytysten jälkeen melko kaukana alkuperäisestä Original Hazesta, mutta kukinnon kaunis väri ja hyvä nostattava vaikutus on vielä jäljellä. Lääkinnällisistä vaikutuksista mainittakoon Purple Hazen mielialaa nostattava vaikutus, jonka vuoksi se on hyvä lajike stressin ja masennuksen hoitoon.

Mistä muusta nimi Purple Haze on tuttu, selviää alla olevasta videosta.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti