Traffic Roots Pixel
Lajikkeet

Synteettinen kannabis ei ole kannabista

Kirjoittanut Marjaana

Mediassa on viime aikoina käytetty laajalti termiä “synteettinen kannabis”, joka suoraan sanottuna ei ole kannabista nähnytkään. Kyseessä on tutkimuskemikaali, jonka vaikutukset ovat jollain tasolla samankaltaisia kuin kannabiksella. Tämä kyseinen kemikaali – JWH-018, katukielessä “Jehova tai Jehowa” on aikoinaan luotu tutkimuskäyttöön, kun on haluttu oppia ihmisten endokannabinoidijärjestelmän toimintaa. Nimi JWH tulee näiden kemikaalien kehittäjältä, John W. Huffmanilta, jonka nimen etukirjaimet on kopioitu kemikaalien nimeen. Numero kirjainten perässä viittaa molekyylirakenteeseen.

Toisin kuin kannabiksen kanssa, tätä kemikaalia voidaan ottaa yliannoksia, koska muutenkin sen annostelu mitataan milligrammoissa. Kyseessä on siis tupakan sekaan annosteltava jauhe, jonka vaikutus alkaa lähes välittömästi polttamisen jälkeen. Suun kautta nautittuna annokset ovat hieman suurempia ja vaikutus alkaa hitaammin. Vaikka yliannostukset ovat mahdollisia, ei JWH-018 tiedetä aiheuttaneen hengenvaaraa kenellekään, mutta aineen sekaan sotketut muut kemikaalit voivatkin sitten olla jo hengenvaarallisiakin.

Koska kannabis itsessään on luonnontuote, oli se sitten kukkaa itsessään tai siitä jatkojalostettua muuta tuotetta, ei sitä pidä sekoittaa milloinkaan synteettisiin aineisiin. JWH-018 ja kannabiksen THC:n molekyylirakenne poikkeaa toisistaan, jonka vuoksi niiden vaikutuksetkin ovat erilaisia. Kannabiksessa on THC:n lisäksi myös muita aineita – lääkekäytössä jo tunnettu CBD, erilaiset terpeenit ja myrseenit, jotka kaikki vaikuttavat kannabiksen tuoksuun, makuun ja vaikutukseen käyttäjässään. JWH-018 pyrkii matkimaan THC:n rakennetta ja vaikutuksia, siinä täysin onnistumatta.

Vertauskuvallisesti JWH-018 on pirtua, lähes puhdasta alkoholia, kun kannabis on lähinnä viiniä – lopputulokseen vaikuttavat kasvualusta, kasvatustapa, ilmasto sekä kasvun aikana saadut ravinteet. Kun toisella tavoitellaan ainoastaan päihtymystilaa, voi toinen olla jo puhtaasti nautintoaine.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.