Traffic Roots Pixel
Life Style Välineet

Vaporisaattoritesti: Focusvape Adventurer

Kirjoittanut Marjaana

Vaporisaattorit elävät nyt suurta murrosta. Uusia malleja tulee lähes viikottain ja vaporisoinnin syvintä olemusta lähestytään eri kulmista. Vaporisaattorit löytävät uusia ystäviä jatkuvasti, joskin on edelleen niitä, jotka kaipaavat edelleen savua ja kombustiota, eli yrttiä halutaan polttaa hieman. Jopoilla, piipuilla ja bongeilla on edelleen ystävänsä, mutta niin on myös lankapuhelimella, merkkipohjaisilla tietokoneilla ja V8 moottoreilla, vaikka nekin kuuluvat auttamattomasti eiliseen. Vaporisoinnilla on niin paljon etuja verrattuna entiseen, että muutaman vuoden kuluttua jopon käärijää pidetään varmasti reliikkinä.

Uusia malleja tulee ja onneksi nyt myös Suomessa on tarjolla hyvä valikoima erilaisia vaporisaattoreita, eikä tarvitse enää tyytyä niihin pariin malliin, joiden nimiin suuri osa ihmisistä edelleen vannoo – ja miksi? Vanhan valtamerkin rinnalle on noussut uusia suunnittelijoita ja valmistajia, jotka menevät viuhuen ohi niin vasemmalta kuin oikealta ja ylä- sekä alapuolelta. Sen vanhan valtamerkin pitäisi nyt osoittaa jotain kreatiivisuutta, ettei sille käy kuin Nokialle Applen ja Samsungin tultua jaolle.

Mikä saa näin innostumaan?

Mikä saa vapoarvostelijan intoutumaan  jostain laitteesta niin, kuin kyseessä olisi jokin mullistava laite? En ihan mullistavaksi menisi kehumaan, mutta jotain erityistä tässä kyllä on – Focusvape Adventurer. Ensimmäinen kosketus ei ollut mitään erityistä. Laite on suunnilleen Flowermate 5.0-sarjan kokoinen, suunnilleen yhtä rumakin, mutta pienen tutkimisen jälkeen selvisi, että käsissäni on yksi suosikkivaporisaattoreistani. Kyllä Boundless CFX on jollain tavalla edelleen lempparini, onhan siinä tehoa koko jengille ja se lämpenee nopeasti, joskin se on suurikokoinen ja jotenkin kolho.

Typerä musta laatikko on myös Focusvape Adventurer, mutta ei pidä ulkonäön antaa huonoa ensivaikutelmaa. Tarkemmalla tutkimisella laitteesta löytyy hyviä ominaisuuksia vaikka muille jaettavaksi. Kohtalaisen pieneksi vaporisaattoriksi siinä on runsaasti hyviä ominaisuuksia. Portaaton lämpötilansäätö on yli 150 € hintaluokassa jo välttämättömyys, samoin OLED-näyttö. Lämpenemisnopeus on merkittävä tekijä. Referenssilämpötila 195° C saavutettiin nyt tasan 40 sekunnissa, ei niitä kaikkein nopeimpia lämpenemään, mutta ei hitaaksikaan voi väittää.

Keraaminen yrttipesä ja eristetty ilmakanava ovat jo välttämättömyyksiä laitteessa kuin laitteessa ja ne löytyvät myös Adventureristakin. Yrttipesä on tässä lisäksi poikkeuksellisen suuri ja muodoltaan suorakulmio, joka on yksi tekijä nopean lämpenemisen takana. Yrttipesä sijaitsee Pax 2 tapaan pohjassa ja täyttämistä varten irroitetaan koko pohja. Täyttäminen ja tyhjentäminen on melko helppoa, koska tilaa on.

Mikä on ehdotonta plussaa, on vaihdettava 3200 mAh akku. Käytössä on sama 18650 akku kuin monissa muissakin. Eli uuden akun hankkiminen ei ole mikään merkkikohtainen ongelma, vaan sopivan suojapiirillä varustetun akun voi hankkia myös jostain muualta.

Irroitettava bubbleri tuo oman säväyksensä Focusvape Adventureriin.

Mutta se, mikä saa friikkaamaan, on laitteen sisään rakennettu bubbleri, eli vesifiltteri, eli pienoiskokoinen bongi. Ja mistään laitteesta en ole vetänyt näin puhdasta ja viileätä höyryä. Tässä sitä on jotain. Suukappaleen puolella on vielä ikkuna, josta näkee bubblerin ja näkymän kruunaa bubblerin taakse sijoitettu vihreä LED, jonka valossa näkee, kuinka hauskasti siellä pulputtaa. Bubblerin pohjassa (irroitettava) on takaiskuventtiili, joka estää vesien puhaltamisen laitteeseen sisälle.

Ei vielä täydellinen tuote

Vaikka kaikki kuulostaa tähän asti hyvältä ja hienolta, emme ole vieläkään saaneet täydellistä vaporisattoria käsiimme. Nyt kompastuskivenä on puhdistaminen. Ensiksikin itse bubblerin puhdistaminen on lievästi hankalaa, koska siitä ei oikein millään saa kaikkia vesiä ulos, joten missä vaiheessa voi olla varma, että kaikki pesuaineet on saatu huuhdeltua ulos. Toinen on ilmakanavan ritilä – jokaisen vaporisaattorin heikoin lenkki – jota tässä ei saa edes irti puhdistamista varten.

Joskus muinoin piippuja puhdistettaessa tuli poltettua karstat, Pax 2:ssa on ilmakanavan puhdistamista varten olemassa piippurassit, joiden avulla koko ilmakanavan saa puhtaaksi, mutta Adventurerissa matka yrttipesästä bubbleriin on lyhyt, mutta merkittävä. Pumpulipuikot ja pirtu (jota minä onnekas saan) ovat tässä tilanteessa korvaamattomia. Ei niillä sitä lyhyttä ilmakanava pääse puhdistamaan, mutta ainakin sitä verkkoa pääsee hiplaamaan. Ja tämähän on se kohta mihin kaikki mahdollinen terva ja muu töhnä jää kiinni.

Loppulausunto

Focusvape Adventurer on parin viikon käytön jälkeen osoittautunut kaikkiaan mukavaksi laitteeksi. Kuten sanottu, silläkin on parantamisen varaa, mutta siinä on hyvä idea, jota tosin hieman täytyy vielä kehitellä. Mutta seuraava versio samasta laitteesta saattaa olla jo SE vaporisaattori, jonka jokainen haluaa. Laatuun nähden hintakaan ei ole paha – 179 € ei vielä tämän laatuisesta laitteesta iske kipurajaan. Loppuarvosanaksi voisin heittää hyvän ysin, ehkä 9+. Mutta suosittelen.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti