Traffic Roots Pixel
Life Style Välineet

Viimeistele nautintosi

Kirjoittanut Marjaana

Kannabiksen polttaminen on hieman vastaavaa puuhaa, kuin paistaisi pullaa liekinheittimellä. Tehtävä tulee varmasti suoritetuksi, mutta kuka meistä rakastaa kärvähtänyttä pullaa?

Kuten tiedämme, kannabiksessa on THC:n lisäksi myös paljon muita lopputulokseen vaikuttavia molekyylejä. THC ei sellaisenaan maistu tai tuoksu juuri miltään, eli kaikki ne aromit jotka nenä tavoittaa, tulee jostain muusta. Kannabinoideja tunnetaan jo kymmenittäin, erilaisia terpeenejä (kaikki se mistä herba saa makunsa ja tuoksunsa) on löydetty kannabiksesta jo pari sataa. Ja poltettaessa suuri osa näistä tuhoutuu täysin.

Jos tarkoituksesi on pelkästään päihtyä nopeasti ja tehokkaasti, niin siitä vaan, polta kannabiksesi. Mutta jos haluat saada ruohostasi enemmän irti, niin maun, tuoksun kuin vaikutuksen suhteen, silloin kannattaa kannabis ehdottomasti höyrystää, eli vaporisoida. Höyrystämällä saa kannabiksesta kaiken hyvän irti, ilman myrkkyjä ja karsinogeeneja, eikä kurkkua ärsytä lainkaan samalla tavalla.

Vaporisoinnissa keskeinen asia on lämpötila, aivan kuten pullan paistamisessa. Oikealla paistolämpötilalla pullasta tulee kauniin ruskeaa, sisältä juuri sopivan kypsää ja maku on parhaimmillaan. Näin on myös ruohon höyrystämisen kanssa. Maku, tuoksu ja vaikutus pääsevät oikeuksiinsa, kun lajikkeelle sopiva lämpötila löytyy.

Kun herkimmät kannabinoidit alkavat höyrystyä jo 140 °C lämpötilassa, THC höyrystyy vasta kun lämpötila on 155 °C – lähes 100 °C ennen kuin kannabis syttyy. Kun kannabis syttyy, monet kannabinoidit palavat taivaan tuuliin, eikä niiden vaikutuksista jää jäljelle juuri mitään.

Käytännössä höyrystyminen lähtee liikkeelle kunnolla 170 asteessa ja yli 200 asteen meneminen alkaa olla jo liikaa. Tärkeintä on etsiä itselleen sopiva lämpötila, jolla saadaan juuri halutut ominaisuudet irti. Jotta tämä onnistuu, on käytettävä vaporisaattoria, jossa on ainakin kahdesta kolmeen eri lämpötila-aluetta, mutta tietenkin asteen tarkkudella säädettävä lämpötila antaa parhaan mahdollisen lopputuloksen.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti