Traffic Roots Pixel
Uutiset

Avoin kirje Kannabisverkosto Cannabisnätverketille

Kirjoittanut Marjaana
Tällä kerralla kirjoitukseni perustuu kommenttiini Kannabisverkosto Cannabisnätverketin postaukseen ja postauksessa linkitettyyn sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitukseen. Tuo pääkirjoitus oli mielestäni erittäin asenteellinen ja siinä rivien välissä selvästi hyväksyttiin nuorten tupakan ja alkoholin käyttö, mutta tuomittiin kannabis. Tämä kirjoitus voisi olla myös avoin kirje sanomalehti Karjalaiselle ja sen pääkirjoittajalle. Lause, jossa kirjoittajan asenteellisuus kulminoitui kuuluu seuraavasti:

“Nuorten tupakointi ja juominen vähenevät, mutta jos samalla huumemyönteisyys lisääntyy, vie kehitys vinoon suuntaan.”
 
Ja sitten lähti kommenttini
Kirjoittajan mielestä tupakointi ja alkoholi ovat selvästi hyväksyttävämpiä kuin kannabis. Mistä mahtaa johtua, että nuoret suhtautuvat kannabikseen suvaitsevammin? Voisiko se johtua siitä, että nuorilla on nykyisin käytössään internet, josta he saavat muutakin tietoa kuin se iän ikuinen pelottelupropaganda. Nuoret vaivautuvat hakemaan tietoa netistä, toisin kuin Kannabisverkosto Cannabisnätverketin tädit, jotka kulkevat laput silmillä kuin laukkahevoset. Laput silmillä näkee vain yhteen suuntaan ja jos siitä suunnasta syydetään vain samaa propagandaa vuosikymmenestä toiseen, ei totuus voi päästä esille.
 
Kannabis halutaan pitää laitomana ja ketkä sitä haluavat kaikkein eniten? Vastaus on kemian- ja lääketeollisuus sekä alkoholiteollisuus. Osin jopa paperiteollisuus. Erityisesti lääke- ja alkoholiteollisuudelle kannabiksen laillistaminen tietää hirvittäviä liiketappioita. Lääketeollisuuden ensisijainen tehtävä on pitää ihmiset sairaina, jotta heille voidaan myydä lisää lääkkeitä. Yhdysvalloissa, niissä osavaltoissa missä lääkekannabiksen käyttö on sallittu, on jopa 80% potilaista luopunut reseptilääkkeistä ja siirtynyt lääkitsemään itseään kannabiksella. Jokainen voi miettiä, miltä tuntuu kun jollain markkina-alueella liikevaihto putoaa 80%.
 
Lääkeyhtiöiden bisnes perustuu yksittäisten molekyylien käyttöön. Kun yhtiö löytää jonkun vielä patentoimattoman molekyylin, jota voi synteettisesti tuottaa, sille haetaan patentti, eli se suojataan kilpailulta. Sitten etsitään tauti, sairaus tai vaiva, johon tällä molekyylillä voidaan vaikuttaa ja tämän jälkeen rahoitetaan lääketieteellinen tutkimus tukemaan lääkkeen toimivuutta. Jos haluttuja tuloksia ei saada, tutkimuksen rahoitus lopetetaan ja haetaan uusi tutkijajoukko tekemään uutta tutkimusta. Tätä jatketaan niin kauan, että saadaan aikaan riittävästi lääkeyhtiölle mieluisia tutkimustuloksia, jotta eri maiden lääkintäviranomaiset voivat hyväksyä lääkkeen tuomisen markkinoille.
 
Kannabista ja ihmisen endokannabinoidijärjestelmää on yritetty hyödyntää näissä tutkimuksissa – erittäin huonolla menestyksellä. Toistaiseksi on onnistuttu lähinnä JWH-018 tyyppisten synteettisten aineiden luomisessa (JWH-018 tunnetaan myös synteettisenä kannabiksena, joka on erittäin vaarallinen kemikaali ja sillä ei ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa, se vain vaikuttaa samoihin resptoreihin kuin kannabis – endokannabinoidijärjestelmään siis) tai äskettäin tapahtuneeseen kuolemantapaukseen ranskalaisessa lääketutkimusyhtiössä. Tässäkään tapauksessa ei ollut kyse kannabikseen perustuvasta lääkkeestä, kuten asiasta valheellisesti uutisoitiin, vaan siinä yritettiin vaikuttaa endokannabinoidijärjestelmään synteettisellä molekyylillä. Ainoa toistaiseksi jollain tasolla onnistunut kannabispohjainen lääke on Sativex. Sen toimivuudesta ollaan montaa mieltä, mutta sillä ei ainakaan olla vielä tapettu ketään.
 
Miksi lääketeollisuus ei ryhdy tekemään lääkkeitä suoraan kannabiksesta? Siksi, että kokonaista kasvia ei voi patentoida ja hallita siten markkinoita. Kyse on vain rahasta, ei teidän tai minun terveydestä.
 
Hyvät Kannabisverkosto Cannabisnätverketin tädit. Raottakaa silmälappujanne ja vaivautukaa lukemaan niitä tutkimuksia, joita teillä on tapana postata seinällenne. Lukekaa myös muita tutkimuksia, vaikka ne eivät tukisikaan nykyistä maailmankuvaanne. Lukekaa, etsikää, tutkikaa, ajatelkaa, uskaltakaa katsoa asioita myös toisesta näkökulmasta, sillä juuri mihinkään ei ole vain yhtä totuutta. Kaikki edellä kirjoittamani voidaan tyrmätä jollain toisella näkökulmalla. Mutta jos jokin lähestymistapa juontaa ahneuteen, se tuskin palvelee mitään muuta kuin rahaa.
 
On karvas kokemus, jos kaikki mihin on aina uskonut, osoittautuukin valheeksi. Valheiden paljastuminen voi olla erittäin pelottavaa, mutta se riski kannattaa ottaa, sillä lopulta se voi olla hyvinkin vapauttavaa.
 
Tarkoitukseni ei ole yllyttää ketään, etenkään lapsia ja kasvavia nuoria, kannabiksen käyttäjiksi. Toimintani tarkoitus on poistaa kannabikselta menneiden vuosikymmenten valheellisen propagandan ja politiikan avulla luotu rikollinen status. Kannabis on monille lääke kipuun, unettomuuteen, masennukseen, ahdistukseen, joillekin se on tapa rentoutua eli parantaa stressinsietokykyä. Kannabiksen käyttäjä syyllistyy valheellisin keinoin luotuun rikokseen, jossa ei ole olemassa uhria. Kannabiksella ei voi tappaa ketään. Se on yksi turvallisimmista päihteistä ja lääkkeistä, mitä maa päällänsä kantaa.
 
Joten eikö olisi jo korkea aika lopettaa valheellisen propagandan levittäminen ja katsoa totuutta silmiin.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti