Traffic Roots Pixel
Kulttuuri Life Style Viihde

Bob Dylan esitteli kannabiksen Beatlesille

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Harva tietää, mutta Paul McCartney sävelsi “Got to get you into my life” kappaleen kannabikselle. Näin ainakin miehen itsensä mukaan.

Paul McCartney vieraili lokakuun lopussa BBC:n ohjelmassa “Inside The Songs”, jossa hän kertoi myös “Got to get you into my life” syntytarinan. Seuraava on transskriptattu kyseisestä haastattelusta.

“Got to Get You Into My Life”, eli mikä meidän oli päästävä elämäämme, oli kannabis. Ennen kuin törmäsimme kannabikseen, käytimme alkoholia.

Tutustuimme kannabikseen, kun olimme Yhdysvalloissa ja se räjäytti pienet mielemme. Juuri näin tapahtui. Olimme hotellin sviitissä ehkä New Yorkissa kesällä 1964.

“Bob Dylan tuli paikalle roadarinsa kanssa. Roudari oli sellainen kaveri, joka on enemmän kuin roudari – avustaja, ystävä, apulainen… Dylan oli juuri julkaissut “Another Side of Bob Dylan” [elokuussa 1964] ja olimme vain juomassa, kuten tavallista, pidettiin pienet juhlat.”

– Tilasimme juomia huonepalvelusta – skottilaista ja kokista sekä ranskalaisia viinejä, joka oli meidän juttumme silloin.

“Ja Bob katosi takahuoneeseen, luulimme, että hän oli ehkä mennyt wc:hen, mutta sitten Ringo [Starr] tuli ulos takahuoneesta vaikuttaen hieman oudolta.

“Hän sanoi: “Olin juuri Bobin kanssa ja hänellä on kannabista!” Ja me sanoimme: “Oi, millaista se on?” Ja hän sanoi: “No, katto on tavallaan liikkumassa, laskeutumassa.” Ja enempää ei tarvittu.

“Ringon sanottua sanottavansa, me muut kolme painuimme takahuoneeseen, jossa Dylan oli, ja hän antoi meille jointin jaettavaksi.

“Odotimme vaikutuksen olevan jotain välitöntä, joten poltimme koko jointin heti ja sanoimme: “Se ei toimi, vai mitä?” Ja yhtäkkiä se toimi, ja me kikattiin, nauroimme toisillemme.

“Muistan Georgen [Harrisonin, kitara] yrittäneen paeta, ja minä juoksin hänen perässään. Se oli hauskaa, kuin sarjakuva-ajo. Ajattelimme: “Vau, tämä on mahtavaa, tämä kamaa.”

“Ja niin siitä tuli osa elämäämme siitä hetkestä lähtien. Mistä saimme kannabista? Totta puhuen, sitä vain ilmestyi. Oli tiettyjä ihmisiä, joilta sitä sai, piti vain tietää, kenellä sitä oli.

“Joten tämä laulu on minun oodini kannabikselle. Se tuli elämäämme ja ajattelin, että oli hyvä idea kirjoittaa kappale. Vain minä tietäisin, että puhuin kannabiksesta.

“Monia vuosia myöhemmin kerroin ihmisille, mistä siinä oli kyse, mutta kun teimme levyn, olin yksin, otin kyydin, en tiennyt mitä löydän… [I was alone, I took a ride, I didn’t know what I would find…]

“Se oli tuolloin erittäin iloista, tilanne muuttui tummemmaksi muutaman vuoden kuluttua, siinä kaikki, mitä huumeet tekivät, mutta se alkoi alusta melko aurinkoisena päivänä puutarhatyyppisestä kokemuksesta.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti