Traffic Roots Pixel
Lainsäädäntö

Hamppumuseo – perustetaanko sellainen?

Kirjoittanut Marjaana
Oheinen kuva on otettu Amsterdamin hamppumuseosta. Museo oli erittäin mielenkiintoinen ja tarjosi runsaasti tietoa hampusta sekä sen historiasta. Suosittelen kaikkia Amsterdamiin matkaavia käymään paikalla. Museotilan alakerrassa oli pieni kasvattamo, josta löytyi kuvassa oleva kasvi.
 
Olisiko aika perustaa Suomeenkin vastaava museo ja kasvattaa siellä suljetussa kaapissa vähintäänkin yhtä suureksi kasvatettu hamppu upeine kukintoineen? Moni tietysti ajattelee, että poliisi kuitenkin tulee ja hakee kukan pois, pidättää museon pitäjät ja seurauksena on syyte huumerikoksesta ja lähes automaattinen tuomio. Sori, veikkaus on väärä.
Huumausainelain 7§ sanoo seuraavaa:

“Eräiden kasvien ja sienien viljelykielto

Kat-kasvin (Catha edulis), Psilosybe-sienien ja kokapensaan viljely on kielletty.

Oopiumiunikon, hampun ja meskaliinia sisältävien kaktuskasvien viljely käytettäväksi huumausaineena taikka huumausaineen valmistuksessa tai tuotannossa on kielletty.”

Kuten huomaatte, hampun viljely käytettäväksi huumausaineena taikka huumausaineen valmistuksessa tai tuotannossa on kielletty.  Kukaan ei ole puhunut mitään kasvatuksesta esittelytarkoituksesta museossa.

Eiköhän perusteta museo – sille voi saada jopa opetus- tai kulttuuriministeriöltä tukeakin! Mistä löytyy hyvät tilat?

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti