Traffic Roots Pixel
Just for fun Myytinmurtaja

Kannabis, väkivalta ja kuolema

Kirjoittanut Marjaana

On se vaan niin väärin. Aina jaksetaan vouhottaa alkoholista ja väkivallasta. Asiasta on oikein tilastojakin: noin 80% henkirikoksista ja 70% pahoinpitelyistä tehdään alkoholin vaikutuksen alaisena. Perheväkivallan tilastoissa alkoholi näyttää liittyvän 38 – 43 %:sesti vakavaan pahoinpitelyyn, kuten potkimiseen ja nyrkillä tai jollain esineellä lyömiseen. Alkoholin ja väkivallan suhteesta on tehty jopa tutkimuksia.

Myös alkoholin aiheuttamat kuolemat on tilastoitu. Siis ihan ilman väkivaltaa. Ihan on riittänyt, että vedetään alkoholia riittävästi, joko kerralla tai pidemmän ajanjakson aikana ja on saatu aikaan riittävästi kuolemantapauksia ihan tilastoitavaksi. Liikenteessä aika merkittävä osa kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneissa onnettomuuksissa alkoholilla on osuutta.

Mutta kannabis. Miksi kannabiksen vaikutuksen alaisena tehdyistä henkirikoksista ja pahoinpitelyistä ei ole tilastoa? Kuitenkin kannabis lisää väkivaltariskiä, sanoo THL:n tutkimusprofessori ja  Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma. Luulisi nyt ihan professorismiehen tietävän mistä puhuu, mutta kun tuo ei laita tilastoa kehiin. Pitäisihän siitä nyt kunnon näyttöä olevan.

Ja koska jopa ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa, niin miksi niitä tilastoja ei ole kannabiksen käytöstä aiheutuneista kuolemantapauksista? Vaadimme tilastoja!

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti