Traffic Roots Pixel
Lainsäädäntö Politiikka Uutiset

Kotikasvatus estää ammattirikollisuutta

Kirjoittanut Marjaana

Juuri ilmestynyt Euroopan huumeraportti ja poliisin tiedotus erilaisista huumausaineisiin liittyvistä rikoksista puhuu selvää kieltä, että ammattirikollisuus on luopumassa kannabikseen liittyvästä toiminnasta. Vaikka kannabis on edelleen käyttörikoksissa selvä ykkönen, kiitos aktiivisen ja laajalle levinneen kotikasvattamisen, ei suurien takavarikkojen yhteydessä löydy juuri enää kannabista. Arvio suomalaisista kotikasvattajista vaihtelee lähteen mukaan 30 000 – 60 000 välillä. Suomi on käytännössä täysin omavaltainen maa kannabiksen suhteen, eikä hashista näy enää juuri markkinoilla, vaan liikkeellä on lähinnä laadukasta kukkaa.

Kotikasvattajat ovat tehneet sen, mitä poliitikkojen ja viranomaisten olisi pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Kotikasvattajien aktiivisuus on poistanut markkinoilta järjestäytyneen ammattirikollisuuden, eikä hyvälaatuisen kukan kanssa pystytä enää kilpailemaan huonolaatuisella hashiksella. Toki kotikasvatus  voi olla monille ihan ammatistakin käyvää toimintaa, ainakin suuremmat kasvattajat saavat siitä hyvää lisää tuloihinsa. Mutta tässä on kuitenkin hyvää vinkkiä lainlaatijoille – viemällä bisnes pois ammattirikollisilta, tulee toiminnasta kannattamatonta ja parhaimmassa tapauksessa nyt huumekaupalla ja salakuljetuksella leipänsä ansaitsevat näkevät tavallisen ansiotyön helpommaksi tavaksi hankkia elantonsa.

Alaikäisten huumeiden käyttö

Toinen tilastoista selvästi esille tuleva asia on nuorten vähentynyt alkoholin käyttö ja tupakointi. Tiukentunut ikärajojen valvominen on varmasti tehnyt tehtävänsä tässä asiassa. Saman aikaan on kuitenkin nuorten kannabiksen kulutus noussut merkittävästi. Mahtaisiko tähän olla syynä se, että huumeiden katukaupassa ei ostajilta juuri papereita kysellä. Tuomalla kannabis laillisen kaupan piiriin, saadaan myös nuorten kannabiksen hankinta valvonnan piiriin. Valitettavasti vuosikymmenten valheellinen kannabispolitiikka on aivopessyt päättäjien päät niin pahasti, etteivät he juuri kykene näkemään laillistamisen tuomia etuja.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti