Traffic Roots Pixel
Life Style Säilytys Välineet

Kuiva yrtti pilaa nautinnon ja vähentää tehoa

Kirjoittanut Marjaana

Kuten jokainen kahvifriikki tietää, parhaimman kupillisen saa aina juuri jauhetuista laadukkaista pavuista. Jokainen sikariharrastaja tietää, että tupakka on kulutushyödyke ja sikari on nautintoaine. Jokainen vähänkin tosissaan harrastuksensa kanssa oleva sikariharrastaja tietää, että sikari tarvitsee oikeat olosuhteet säilyäkseen ja tärkein yksittäinen tekijä on ilmankosteus.

Sopiva ilmankosteus on myös kannabiksen säilytyksessä keskeinen asia. Liian monta kertaa olen joutunut tilanteeseen, missä kaveri tarjoaa joskus ammoisina aikoina hankittua yrttiä, jota on säilytetetty jossain rasiassa, joka oikeasti ei sovi kannabiksen säilyttämiseen – olkoonkin että Bob Marleyn kuvan taustalla on puna-kelta-vihreä väritys. Liian kuivasta ruohosta ei ole enää nautintoaineeksi, sitä pystyy käyttämään ainoastaan päihteenä ja siihenkään se ei sovellu kunnolla.

Säilytä oikein ja säilytä kaikki hyvä

Kannabis vaatii oikeat säilytysolosuhteet pysyäkseen hyvänä. Markkinoilla on paljon erilaisia astioita, joiden sanotaan soveltuvan kannabiksen säilyttämiseen. Ensimmäinen huomioon otettava asia on ilmatiivis astia. Tällä hetkellä suosituin astia taitaa olla TightVac-merkillä myyty ilmatiivis muovirasia. TightVacit ovat hyviä – ne pitävät hajut purkissa, ovat ilmatiiviitä ja värilliset eivät läpäise valoa.

Itse suosin enemmän panttikannella varustettuja lasipurkkeja. Liiallinen kosketus ilman kanssa ei ole kukalle hyväksi, vaikka sadonkorjuun jälkeen on hyvä antaa kukintojen kuivua avoimessa tilassa. Tämä kypsyttää kukintoa ja parantaa sen laatua. Mutta 2-3 päivää riittää ja kun homehtumisen uhka on poistunut, kukat kannattaa trimmata ilmatiiviiseen astiaan jatkamaan kypsymistä.

Ilmatiiviissä astioissa on huonoa se, että kukinnot saattavat homehtua, jos ilmankosteus on liian suuri. Tämän vuoksi kannattaa purkkia aina tuulettaa päivittäin, jotta turha kosteus pääsee ulos, jolloin homehtumisen vaara vähenee merkittävästi. Tähän on olemassa myös toinen ratkaisu: ilmankosteuden sääntelyyn valmistetut tuotteet, joista tunnetuin lienee Boveda.

Boveda on kaksisuuntainen ilmankosteuden säätäjä. Kun ilmankosteus on liian suuri, se imee itseensä kosteutta ja kun on liian kuivaa, se luovuttaa sitä. Itse vannon Boveda 62 nimeen. Se säilyttää ilmankosteuden säilytysastiassa 62 prosentissa, jolloin kukinnot pysyvät hieman nihkeinä ja tuoreen oloisina sekä tuoksuisina. Sopiva ilmankosteus säilyttää kannabinoidit, terpeenit ja trikomit kunnossa ja kukka kypsyy edelleen säilytyksen aikana kuin hyvä viini. Tällaista kukintoa on ilo nauttia. Maku, tuoksu ja vaikutukset ovat kaikki kohdillaan.

Hyvin säilytetty kukka pysyy hyvin tuoreen tuntuisena kuukausien ajan. Jos jostain saisi tummia patenttikorkillisia lasipurkkeja, olisivat ne ehdoton valintani, mutta niiden puutteessa säilytän purkkini pimeässä – valo ei ole hyväksi säilytetettävälle kukinnolle.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti