Traffic Roots Pixel
Lukijoilta Raw Story

Lapsi vieläkin

Kirjoittanut Vieras

Kokeilin ekaa kertaa pilveä 14-vuotiaana tupakan, alkoholin, imppauksen ja erilaisten pillereiden jälkeen. Sen jälkeen tuli kokeiltua kaikenlaista muutakin: subutexia, amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasia. Jäin kiinni hallussapidosta 16-vuotiaana, sain sakot ja jouduin tiukemman kontrollin alle, joten lopetin kaiken käytön muutamaa satunnaista kertaa lukuunottamatta.

Kun täytin 18-vuotta ja muutin omaan asuntoon, ensimmäisenä iltana kävin ostamassa lähellä asuneelta tuttavaltani hasista. Ihan perus lätkää. Olin työtön. Ensin käyttö pysyi jotenkin hallinnassa. Poltin yleensä ensimmäisen kerran vasta iltapäivällä tai illalla, kotitöiden jälkeen ja kun kaverit tulivat töittensä jälkeen käymään. Rahaa siihen meni enemmän kuin olisi ollut varaa, mutta selvisin jotenkin kaurapuurolla. Sitten aloin aloittamaan polttamisen aikaisemmin, laiminlyömään kotityöt, välttelemään kavereitani ja ostamaan pilveä rahoilla jotka olisi pitänyt käyttää laskuihin.

Jossain vaiheessa huomasin, että ei ollut enää yhtään kaveria joka ei käyttäisi. Koin itseni ulkopuoliseksi kaikkialla. Työttömyys, rahattomuus ja laskujen perintä, pienet sosiaaliset ympyrät ja jatkuva tunne, että pilveä tarvitsi jotta elämä tuntuisi oikealta määrittelivät elämääni. Elämä muuttui sietämättömäksi monista eri syistä, ja päästäkseni umpikujasta aloin seurustelemaan ja muutimme yhteiseen asuntoon.

Seurusteluaikana piilottelin sitä, kuinka paljon poltin ja kuinka paljon rahaa siihen meni. Maksamattomia laskuja kasaantui taas, kun rahat menivät pilveen. Olin työharjoittelussa, joka alkoi hyvin, mutta jossain vaiheessa aloin lähtemään töistä aikaisemmin, jotta voisin polttaa rauhassa pilveä ennen kuin tyttöystäväni tulisi kotiin. Sitten aloin jäämään aamulla kotiin polttamaan pilveä, enkä enää kehdannut mennä töihin.

Olen nyt 30-vuotias. En seurustele enää. En koe voivani ylläpitää sellaista ihmissuhdetta, eikä minulla kavereita joiden kanssa viettäisin aikaa. Koen olevani viallinen. Erottuani mainitusta tyttöystävästä, aloin kokeilemaan ja käyttämään muitakin aineita. Ne ovat erilaisia kuin kannabis, mutta aivan kuten kannabiksen kanssa, ne edesauttavat minun kohdallani herkästi ongelmien syntymistä. Kannabis on kuitenkin kohdallani pääpäihde ja muiden aineiden käyttö on satunnaisempaa.

Kun minulla on kannabista, pysyn yleensä kotona. Pelaan videopelejä, katson sarjoja ja elokuvia, syön kaiken syötävän mitä asunnossa on. Olen usein ollut poissa opiskelusta ja työstä koska olen ollut pitkään venyneen illan jälkeen aamulla juminen ja olen halunnut polttaa aamupaukut. Yleensä ostan noin 5-10 grammaa kerralla joka riittää minulle korkeintaan viikoksi. Viikonpäivät puuroutuvat mielessäni. Minulla on yleensä mukavaa, mutta en saa oikein mitään aikaiseksi, enkä muista jälkikäteen yksityiskohtia. Olen rauhaton, laiska ja unohtelen asioita. En esimerkiksi huuhtele astioita, laita roskia roskapussiin, käy kaupassa ennen kuin on aivan pakko.

Viikon kuluttua häpeän sitä, että käytin kaikki, ja sekä pilvi että aika tuntuu olevan mennyt hukkaan. Lisäksi kämppä on yleensä sotkuinen, naapureiden näkeminen jännittää jonkun verran, kun haju on varmaankin kulkeutunut rappukäytävään. Olen ehkä ollut viikon pois töistä tai opiskelusta, jättänyt vastaamatta puhelimeen, lihonut 5 kiloa. Tunnen itseni epäonnistuneeksi ihmiseksi ja että kaikki tietävät sen.

Sitten siivoan kämpän, palaan velvollisuuksiini, alan taas syömään normaalisti, moikkailen naapureita. Tuntuu, että saan elämästäni otteen. Viimeaikoina olen yrittänyt lopettaa tupakointia. Se on ensimmäinen, ensisijainen addiktioini. Se on saanut minut pohtimaan suhdettani kannabikseen, ja sitä minkälaisia vaikutuksia käytöllä on ollut elämässäni. Koska haluan tosissani eroon tupakasta, on kuvani omasta pilvenpoltostakin aika yksipuolinen. En voi olla ajattelematta, että ilman pilvenpolttoa voisin olla saanut enemmän, menettänyt vähemmän ja olla nyt kokonaisempi.

Onhan se polttelu kivaa välillä. Itselläni ei vain ole kohtuudentajua, etenkään pilvessä. Tuntuu, että seurassa polttelu on vähemmän ongelmallista, kun sosiaalinen kontrolli on siinä läsnä. Vietän kuitenkin niin vähän aikaa harvojen kavereideni kanssa, että olisi toisaalta ihan kiva että oltaisiin kaikki edes se aika selvinpäin.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti