Traffic Roots Pixel
Kasvatus

Leaf – automatisoitua kotikasvatusta

Kirjoittanut Marjaana

Jokainen kotikasvatusta yrittänyt tietää tähän liittyvät hankaluudet. Täytyy varata sopivat välineet, paikka, miettiä hajuhaittoja, valistuksen määrä, lämpötilan hallinta, saako kasvit liikaa kosteutta tai onko kosteutta riittävästi. Matka siemenestä kukkaan ei ole helppo ja vaatii tekijältä todellista perehtymistä aiheeseen. Entä jos käytössä olisi jääkaapin näköinen boksi, joka huolehtisi kaikesta täysin automaattisesti?

Ravinteet lisätään kuin värijauheet tulostimeen.

Ravinteet lisätään kuin värijauheet tulostimeen.

USA:ssa on esitelty uusi laite – Leaf, joka tulee sisältämään kaiken tarvittavan kotikasvattajalle. Ulkoisesti Leaf muistuttaa lähinnä pienikokoista jääkaappia, mutta sen sisällä on kaikki tarvittava kasvattamiseen. Boksin katossa on kasvattamiseen optimoitu LED-valaisin, seinässä tietokoneohjattu tuuletin ja pohjassa samoin tietokoneohjattu vesiviljelyjärjestelmä. Itseasiassa koko laite on tietokoneohjattu ja ihmisen osaksi koko prosessissa jää siementen valinta, ravinteiden saatavuudesta huolehtiminen sekä kaapin tyhjentäminen ja puhdistaminen ennen seuraavien siementen istuttamista.

Laitteessa on riittävästi tilaa kahdelle kasville ja odotettavissa oleva sato on noin 100-150 grammaa hieman lajikkeesta ja yksilöistä riippuen.

Leaf ottaa huomioon myös eri lajikkeet. Laitteen ohjaus tapahtuu iPhone-appsilla ja ensimmäisenä laitteelle annetaan tieto kasvatettavasta lajikkeesta. Sen jälkeen kone huolehti tietokoneen avulla juuri kyseiselle lajikkeelle sopivat valaistusolosuhteen, sopivan kosteuden ja ravinteiden määrän. Lisäksi kaapissa on sisällä pieni web-kamera ja kasvua voi seurata kännykkäliittymän avulla. Näin sosiaalisen median aikakaudella koko järjestelmään on sisällytetty mahdollisuus hengata toisten Leaf-kasvattajien kanssa, keskustella tuloksista ja jopa seurata kaverin kasvtusprosessin etenemistä.

Leaf on vielä suunnitteluasteella ja odotettu markkinoilletuloaika on kesällä 2016. Hinnaksi on arvioitu n. 1800-2200 dollaria. Leaf on nyt ennakkotilattavissa sadan dollarin etumaksulla.

Lähde: TechCruntch.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.