Traffic Roots Pixel
Santa Maria

Leima otsassa

Kirjoittanut Santa Maria

Jokainen, joka on kokeillut jotain laitonta päihdettä, on taatusti kokenut siitä jonkinlaisia kuumotuksia. Toki voi olla etteivät aivan kaikki, mutta väittäisin että moni, koska kyseessä on laiton päihde, paino sanalla laiton. Alkoholia on helppo kiskoa vaikka kaksin käsin ja vertailla kavereiden kanssa kännikokemuksia, mutta kannabiksen kanssa asia on toisin. Kannabiksen laittomuuden takia monikaan ei uskalla kertoa polttelustaan suoraan. Näin siis Suomessa. Täällä Espanjassa asia on hieman toisin.

Täällä asuminen ja paikallisiin tapoihin tottuminen on vaatinut opettelua. Kuten ehkä aiemmin mainitsin, täällä kannabiksen tuoksu on enemmän sääntö kuin poikkeus- tosin en tiedä asummeko sellaisessa paikassa, että kannabiksen käyttö on vain yleisempää. Mutta joka tapauksessa, katuja ja kujia pitkin kävellessä ei ole mitenkään tavatonta, että jostain nenään leijuu joko kasvamassa olevan tai poltetun kannabiksen tuoksu. Tuoksu on niin omanlaisensa, että sitä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun tämän maailman päältä löytyvään tuoksuun.

Ihan alkuun ei (Suomen kuumotuksiin tottuneena) asiasta tullut puhuttua kellekään. Vähitellen olen asiasta avautunut muutamille henkilöille, että näin on, polteltua tulee. Eikä yksikään ole suhtautunut negatiivisesti. Kuten sanottua aiemmin, tupakkakaupoista löytyy kaikki tarvittava kannabiksen polttamiseen, aina grindereistä chillumeihin asti. Kuitenkin, päässä on joku vanhentunut asetus kannabiksen suhteen- siitä ei voi vieläkään puhua yhtä vapaasti kuin Suomessa puhui alkoholinkäytöstään. Päästä lipsahtaa vähän väliä, että täällä kannabiksen käyttö on huomattavasti vapaampaa kuin Suomessa ja asiasta pitää itseään muistuttuaa, ettei kuumottele turhaan.
Suomessa kannabiksen käyttö olisi poikinut jo ties mitä seuraamuksia.

Mitä jos kannabiksesta puhuttaisiin niin kuin alkoholista? ”Käytiin kavereiden kanssa vähän viihteellä, siinä meni jokunen jointti ja hauskaa oli” ”Tulipa illalla vedettyä useampi jointti ja tänäänkin on vielä rento olo” ”Huh huh, että olinkin pilvessä” Ei itkuisia iltoja, ei kännitappeluita nakkikioskijonossa. Kokemukset hyvin erilaisia kuin alkoholin kanssa. Tuskin koskaan tullaan kuulemaan kenenkään pilvenpolttelijan suusta, että ”Siinä sitten Peran kanssa tuli jostain tappelu, se ei antanut sitä jointtia mulle ja minä vähän hivautin puukolla”. Tietysti myös kannabiksesta voi seurata ongelmia- kaikille se ei sovi, kuten ei alkoholikaan.

Leikitäänpä ajatusleikkiä vielä hetki. Otetaan esimerkkinä suomalaiset häät koivuineen ja lavatansseineen ja muine sivutuotteineen. On tullut mietittyä joskus, mikä olisi sukulaisten reaktio, jos pamauttaisi naimisiin ja jatkoilla ilmoittaisi, että alkoholitarjoilua ei ole, mutta jointteja on vapaasti saatavilla. Moniko jäisi? Moniko ottaisi? Ja kuka sukulaisista yllättäisi? Tarjoiluista löytyisi luonnollisesti myös kannabisleivoksia ja olisi mahdollisuus valita, miten kannabiksensa nauttii. Baarimikko, joka tekisi toiveiden mukaisen jointin, valmistelisi bongin jne. Sama juttu missä tahansa juhlissa. Entä jos alkoholitarjoilua ei olisikaan?

Tilanteesta voisi tulla mielenkiintoinen.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti