Traffic Roots Pixel
Lainsäädäntö Life Style Politiikka

Miksi se on joillekin ongelma?

Kirjoittanut Marjaana

Kuten saatatte hyvinkin arvata, olen käyttänyt kannabista. Olen oikeastaan käyttänyt sitä jo teinivuosista lähtien, en mitenkään jokapäiväisesti, mutta kuitenkin. Olin aloittaessani vielä koulussa, mutta suoritin sen ihan kunnialla läpi, samoin kuin jatko-opintoni.

Työurani ei ole milloinkaan kärsinyt kannabiksen käytöstäni – alkoholin vuoksi olen saattanut olla pari kertaa töissä pienessä kankkusessa. Kerran olin jopa ihan täydessä kännissä, mutta toimitusjohtaja vain kiitti korkeaa työmoraaliani, kun ilmestyin firman bileistä huolimatta hoitamaan hommaani aamuvarhain.

Lapsiakin on pari kappaletta ja heidät on hoidettu tarhaan ja kouluun aina siististi puettuna ja ruokittuna. Kannabis ei ole milloinkaan aiheuttanut tilannetta, etten olisi selvinnyt velvollisuuksistani ja lupauksistani. Ei psykoosia, ei masennusta, eikä mitään muutakaan kannabiksen käytön seurauksena aiheutunutta lääketieteellistä tilaa, jonka vuoksi olisin aiheuttanut kuluja yhteiskunnalle. Enkä ole milloinkaan ollut tekemisissä esivallan kanssa kannabiksen vuoksi – vaikka he todennäköisesti hyvin jo tietävät, kuka tämänkin sivuston takana luuraa.

Jos sosiaaliviranomaiselle kerrotaan, että joku perheellinen käyttää alkoholia kohtuullisesti, siitä tuskin seuraa mitään. Siitä tuskin seuraisi mitään, vaikka kyseinen tyyppi vetäisi viinaa oikein kunnolla ja lapsensa olisivat hieman hunningolla. Mutta jos joku, joka hoitaa työnsä, perheensä ja velvollisuutensa yhteiskuntaa kohtaan hyvin, polttaa sitten jointin perjantai-iltana lasten mentyä nukkumaan ja tämä kantautuisi sosiaaliviranomaisten korviin, tästä nousisi lastensuojeluasia.

Jos joudun sairaalaan tai käyn terveystarkastuksessa, pitäisi alkoholinkulutuksen olla melkoinen, ennen kuin siitä tulisi merkintää potilastietoihin. Mutta jos kerron polttavani välillä kannabista, siitä tulee välittömästi merkintä ja sen jälkeen minua kohdellaan narkomaanina.

Jos kesälomalla käyn viettämässä savuisen viikon Amsterdamissa ja töihin palattuani joutuisin huumetestiin, minut yritettäisi irtisanoa työpaikastani tai polisi saattaisi ottaa pois ajokorttini. Mutta jos olisin kalsarikännissä koko lomani ajan, se ei haittaisi ketään.

Jos muutoin mallikansalaisena kasvatan omat kasvini ja koska olen omakotiasuja, ei niistä koidu muille mitään harmia. Mutta poliisi voisi tulla esim. ilmiannon perusteella suorittamaan kotietsinnän ja joutuisin kaiken muun vaivan lisäksi asiasta oikeuteen. Seurauksena olisi merkintä rikosrekisteriin, joka puolestaan voisi poikia paljon muuta harmia elämääni. Vain siksi, että olisin omavarainen, enkä rahoittaisi rikollista toimintaa.

Jos kannabiksen käytöstäni ei aiheudu minulle tai ympäristölleni mitään haittaa, miksi ihmeessä se on jollekin toiselle ongelma?

Artikkelikuva on poimittu Youtube-videosta, jossa kolme isoäitiä käyttää kannabista elämänsä ensimmäistä kertaa.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti