Traffic Roots Pixel
Just for fun Life Style

Mitä tehdä vaporisoidulle yrtille?

Kirjoittanut Marjaana

Kuivan yrtin vaporisointi poikkeaa muista käyttötavoista erityisesti siten, että käytetystä yrtistä jää jäljelle se ruskeahko – miksi sitä nyt kutsuisi – keva? Syöty yrtti tulee toisesta päästä ulos, poltetusta jäännös on tuhkaa, vahasta ja öljystä ei jää jäljelle mitään, mutta vaporisoidusta jää jäljelle se kerran vaporisoitu rouhe.

Poltettaessa jopa yli puolet tehoaineista häipyy savuna ilmaan ja jäljellä on vain tuhka, on kerran vaporisoidussa vielä potkua jäljellä – voit siis käyttää kerran käytetyn toisenkin kerran. Seuraavassa joitakin tapoja hyödyntää kerran vapotettua – eli “kevaa”. Eikä vaporisointi tarkoita yhtä lämmityskertaa, vaan lämmitysiä voi olla kaksi tai jopa kolmekin kertaa. Tämä riippuu tietysti lämmöistä, nupit kaakossa vapotettu alkaa usein olla jo niin tummaa, että voisi puhua jo melkein karstoista.

Polta se

Kevan polttaminen ei ole makunsa puolesta mikään suuri nautinto, mutta auttaa pahoihin kitkuihin siinä missä aikoinaan maissipiipuista raavitut karstatkin. Vaporisoinnin jälkeen kevassa saattaa olla jopa 20-25% tehoaineista jäljellä. Se on ihan oikeasti toimivaa vaikka makuelämys ei ole niitä parhaita. Menee röökin kanssa spliffinä tai bongissa ihan mainiosti. Tai jopa sellaisenaan. Palaminen ja palokaasut antavat lisäksi sen hitin, jonka puutetta jotkut vapottamisessa valittavat.

Kapselit

Kukaan ei kiinnitä huomiota, jos nappaat pillerirasiasta kapselin tai kaksi.

Jos haluat säästää itsesi vähemmän mairittelevilta makuelämyksiltä, kevan voi pakata kapseleihin. Tämän huomaamattomampaa käyttötapaa onkin jo vaikea kehittää. Osta kapselit, täytä ne ja pistä ne pillerirasiaan. Kukaan ei tajua jos otat kesken työpäivän lääkkeesi tai lisäravinteita. Pilleri huuleen ja menoksi. Suun kautta nautittuna vaikutuksen alkamista täytyy vain odottaa hetki.

Voita leivän päälle tai leivontaan

Edelleen, kevan maku ei yleensä ole mikään suuri nautinto. Siitä huolimatta sitä voidaan käyttää myös leivonnaisten valmistuksessa tai muussa ruuanlaitossa. Ensin täytyy luonnollisesti valmistaa voita. Tämä saattaa olla jopa hieman sotkuista puuhaa, kun voi tai kookosrasva täytyy ensin sulattaa vesihauteessa ja lilluttaa kevaa siellä aikansa. Lopuksi suosittelen suodattamista esimerkiksi juustokankaan läpi, ettei puruja mene hampaiden väliin. Valmis hyydytetty voi tai kookosrasva käytetään leivonnassa ihan normaalisti. Suun kautta nautittuna vaikutus alkaa taas hieman pitemmän ajan kuluttua, yleensä tunnin tai puolentoista jälkeen.

Tinktuurat

Tinktuuran tekeminen onkin jo hieman korkeampaa matematiikkaa, enkä ryhdy prosessia suuremmin kuvaamaan. Alkoholi, johon yrttiä voi liuottaa, on oltava voimakkuudeltaan yli 40% vahvuista, muuten ei onnistu. Kun tämän vahvuista alkoholia ryhdytään haihduttamaan, alkaa jossain vaiheessa tulla vastaan vaara höyryjen syttymisestä. Kipinän ei tarvitse olla kovinkaan suuri, kun höyryt syttyvät tuleen ja näistä humahduksista saadaan toisinaan lukea lehdistä. Jos et oikeasti tiedä mitä olet tekemässä ja omaa laborantin työkokemusta, kannattaa jättää väliin. Hyvä humahdus menee jo räjähdyksestä. Ei kivaa.

Kevaa ei välttämättä kannata heittää pois. Sen voi aina säilöä johonkin oreganopurkkiin (kotona puhummekin yleensä oreganosta) ja jatkojalostaa keva haluttuun muotoon, kun purkki täyttyy.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti