Traffic Roots Pixel
Kasvatus Lainsäädäntö Politiikka

Ruokitaan lintuja

Kirjoittanut Marjaana

Kanadalainen kannabisaktivisti, kirjailija ja poliitikko Dana Larsen on luvannut lahjoittaa kaikkiaan miljoona hampunsiementä niille, jotka lupaavat myös istuttaa siemenen luontoon. Tempauksen tarkoituksena on laittaa hieman vipinää Kanadan pääministerin Justin Trudeaun lupauksille vapauttaa kannabis. Osa siemenistä on tavallista kuitu- ja öljyhamppua, mutta seassa on myös niitä, joista voi kasvaa riittävän THC- ja CBD-pitoisia yksilöitä.

Vaikka pääministeri Trudeau on luvannut vapauttaa kannabiksen Kanadassa, prosessi on selvästi hitaampi kuin on oletettu ja samaan aikaan poliisi on ratsannut lääkekannabista kasvattavia ja myyviä tahoja. Pienellä kansalaistottelemattomuudella voidaan ainakin pitää poliisi aktiivisena tai sitten turhauttaa pyrkimykset rajoittaa kannabiksen kasvattamista ja käyttöä.

Vastaava tempaus olisi tervetullut Suomessakin. Jos kautta Suomenniemen löytyisi satoja, ellei jopa tuhansia paikkoja, joissa kasvaa Cannabis Sativa, olisi poliisi aika hyvin työllistettynä. Tai sitten meillä olisi joukko turhautuneita poliiseja repimässä puistoissa, liikenneympyröissä, ulkoilureittien varsilla, pellonlaidassa tai teiden varsilla komeita kasveja autoihinsa. Kannabiksen kasvatuksen vahtiminen täytyy vain tehdä mahdottomaksi toteuttaa poliisin nykyisillä resursseilla.

Itselläni on n. 1,5 kiloa sangen erinomaista hampunsiementä keittiön kaapissa. Niitä idättämällä saadaan ruokiin hyvää lisää ruokavalioon ja salaatteihin. Miksi aina pitäisi syödä mung-pavun tai sinimailasen ituja, kun ravintorikkaampaakin löytyy. Hyviä hampunsiemeniä voi ostaa vaikka Impolan kasvitilalta, Martan hampusta tai jos haluaa selvitä vieläkin halvemmalle, Hamppufarmilta saa rehuhamppua edullisesti.

Jos siemeniä kylvää luontoon, on muistettava, että kyseessä on esim. lintujen herkkuruokaa, joten vain riittävästi kylvämällä voidaan saada riittävä sato. Muutaman euron tai ehkä jopa parin kympin panostuksella itse kultakin, saattaa vaikuttaa melko ratkaisevasti kannabiksen asemaan Suomessa.

Aiheesta on olemassa myös Facebook-ryhmä, Feed the birds in Finland.

Hampun siemenet itävät kauniisti.

Hampun siemenet itävät kauniisti.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti