Traffic Roots Pixel
Life Style Välineet

Vaporisaattoritesti: Airvape XS

Kirjoittanut Marjaana

Monet varmaan muistavat vielä ensimmäiset kännykät – Mobira Citymanit, jotka tunnettiin myös nimellä Gorba. Ne tuntuivat silloin vallankumouksellisilta laitteilta, jotka vapauttivat ihmiset lankapuhelimesta. Näihin puhelimiin vertaisin vaporisaattoreissa Storz & Bickelin valmistamia Crafty ja Mighty vaporisaattoreita. Myös ne ovat olleet aikoinaan edistyksellisiä laitteita, jotka ovat vapauttaneet ihmiset vaporisoimaan missä milloinkin ovat, mutta kuten Mobira Cityman, myös Craftysta ja Mightysta aika ja kehitys ovat ajaneet ohi – tosi lujaa.

Yksi kehitysvaihe oli saavuttanut huippunsa, kun Nokian silloinen kehitysjohtaja Anssi Vanjoki eräässä seminarissa nappasi taskustaan Nokian uuden mallin, 8810, joka tunnettiin myös lempinimellä Zippo. Puhelin oli niin pieni, näppärä ja tyylikäs, että Ericssonin edustaja väitti jättäneensä puhelimensa toimistoon, kunnes se sattui soimaan hänen taskussaan. Tilanne oli Ericssonille niin nolo, että sen puhelinvalmistus loppui lähes niille sijoilleen.

Vaporisaattoreissa Airvape XS edustaa samaa, tai ainakin lähes samaa, kuin mitä Nokia 8810 oli tuolloin puhelimissa. Pienikokoinen, elegantti, täynnä ominaisuuksia ja hyvännäköinen. Tämän vuoksi odotukseni olivt korkealla, kun sain tämän vaporisaattorin käsiini. Eikä se pettänyt odotuksiani.

Airvape XS painaa vain 91 grammaa. Se on paksuimmalta kohdaltaan vain 1,7 cm paksu, 4,6 cm leveä ja suukappaleen kanssa tasan 12 cm korkea. Jos Pax 2 livahtaa helpostikäsilaukkuun, sujahtaa Airvape XS tyylikkäästi pikkutakin rintataskuun, eikä pullota sieltä lainkaan. Siinä on metallikuori, keraaminen yrttipesä ja lasinen suukappale. Yrttipesän muoto poikkeaa muista vaporisaattoreista. Airvape XS:n yrttipesä on ovaalin muotoinen, paljolti varmaan ohuen muodon vuoksi. Tämä on paljolti sitä, mitä olen itsekin miettinyt täydellisen vaporisaattorin yrttipesästä – sen olisi hyvä olla litteä, jotta kuumennettavaa pinta-alaa ei olisi liikaa. Portaaton lämpötilan säätö on yksi A-luokan vaporisaattorin ominaisuuksista, sekin löytyy tästä ja myös selkolukuinen OLED-näyttö, josta pystyy näkemään tärkeimmät eli lämpötilan, akun tilan ja kuluneen ajan.

Käyttöliittymä on selkeä. Laitteessa on vain kolme nappia, virtapainike, lämpötilan säätö ylös ja lämpötilan säätö alas. Lämpötilapainikkeita ja virtapainiketta yhtäaikaan painettaessa voidaan säätää automaattisammutusta sekä liikkua Fahrenheitin ja Celsiuksen välillä.

Kyllä laitteesta löytyy jotain kehittelyn tarvettakin, ei se niin täydellinen ole. Puhdistaminen on periaatteessa helppia, mutta nakkisormilla on varmasti vaikeuksia, sillä filtteriosa suukappaleessa sisältää lähinnä pieniä osia. Tässä kohdin valmistajan olisi hyvä kehittää jonkinlainen kapseli, jossa verkot ja muut olisivat yhtenä kokonaisuutena. Nyt se ei ole kovinkan näppärä.

Akkutehoa löytyy 1300mAh. On täysin luonnollista, ettei näin pieneen laitteeseen saa tehokkaampaa akkua. Kevyehköstä akkutehosta huolimatta Airvape XS lämpenee todella nopeasti – noin 25 sekuntia 195° C asteeseen. laite antaa ainakin oletusasetuksilla värähdyksen, kun haluttu lämpötila on saavutettu.

airvape-xs-vaporizer-kit-box

Pakkauksen mukana tulee jo normiksi muodostuneet työkalut: pinsetti, puhdistuspuikko ja harja. Lisäksi tulee USB-johto, aivan vastaavan mallinen USB-seinälaturi kuin Applella on ollut iPhonen kanssa. Nyt se on vain musta. Sitten vielä yksi vaihtoverkko ja kuminen varasuojus suukappaleeseen. Pientä ekstraa muiden varusteluun nähden on nahkainen suojakotelo – aivan kuten monet käyttävät suojakoteloita kännyköidensä kanssa.

Airvape XS on saatavana Suomessa vain yhdessä värissä – Mystic Grey. Tilanne on ainakin toistaiseksi sama koko Euroopassa, muut värit on tarkoitettu täyttämään ensin USA:n markkinat.

Tähän saakka olen vertaillut vaporisaattoreita Craftyyn. Tämä on oikeastaan turhaa, koska lähes kaikki uudet yli 150 € hintaluokassa olevat vaporisaattorit pesevät Craftyn mennen tullen. Crafty ja Mighty alkavat olla vaporisaattoreiden Mobira Cityman malleja – aikoinaan mullistavia, mutta nyt auttamatta vanhanaikaisia reliikkejä. Kyllä, Airvape XS pyyhkii Craftylla pöytää, kaikkien ominaisuuksien ja luonnollisesti hinta-laatu suhteen osalta.

HyvääHuonoa
Kätevän kokoinenVerkon puhdistaminen on nakkisormisille haaste
Selkeä käyttöliittymä
Lämpenee nopeasti
Elinikäinen takuu

Tekniset tiedot

Akku: 1300mAh
Mitat: 11,4×5,1×1,0
Paino:91 g
Takuu: Elinikäinen

 

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti