Traffic Roots Pixel
Matkailu

Suuri matkakertomus – Cannafest Praha

Kirjoittanut Marjaana

Lähtö Prahan Cannafestille tuli varkain – viikkoa aikaisemmin sain vinkin tapahtumasta ja puhuin siitä kumppanilleni ohimennen sivulauseessa. Hän nappasi asiasta kiinni välittömästi ja ei aikaakaan, kun matkaliput olivat taskussa ja majoitus järjestettynä.

Harva tietää, että Tsekin tasavalta on yksi edistyksellisimmistä Euroopan maista kannabiksen suhteen. Ei sielläkään ole ns. viihdekäyttö sallittua, mutta lääkekannabis on ollut laillista jo jonkin aikaa. Maassa viljellään sekä kannabista että hamppua monipuolisesti ja maahan on syntynyt jo ihan huomioon otettava teollisuus, joka käyttää erilaisia kannabiskaveja raaka-aineinaan.

Cannafest järjestettiin nyt jo kuudennen kerran Prahassa. Kyseessä ei ole ihan pieni tapahtuma, sillä viime vuonna paikalla kävi yli 26 000 vierailijaa. Aikaisempina vuosina viranomaiset olivat mm. ratsanneet näytteilleasettajia ja jopa takavarikoineet osan myytäväksi tuotuja tuotteita.

Yleisö oli sankoin joukoin odottamassa sisäänpääsyä. Viime vuonna kävijöitä oli kahden päivän aikana yli 26 000 ja ainakin paikalla katseltuna näistä lukemista ai juuri jääty jälkeen – pikemminkin päinvastoin.

Yleisö oli sankoin joukoin odottamassa sisäänpääsyä. Viime vuonna kävijöitä oli kahden päivän aikana yli 26 000 ja ainakin paikalla katseltuna näistä lukemista ei juuri jääty jälkeen – pikemminkin päinvastoin.

Tapahtumassa ei myydä kannabista lainkaan, mutta yli 11 000 neliömetrin näyttelytiloista löytyikin sitten ihan kaikkea muuta, mutta ei itse kukkaa. Näyttelyalueen pihalle oli kasattu suuri “olutteltta”, jossa DJ:t pitivät yleisöä lämpimänä. Ja joihan siellä joku myös olutta, mutta pihalla käärittiin (ja poltettiin) avoimesti ja harvassa olivat olutteltan asiakkaat, joilla ei sätkä savunnut kädessä.

Festareiden pääsponsorina toimi siementuottaja Barney’s Farm. Siemenkauppa olikin keskeisessä osassa festareilla. Festareilla oli käytössä kolme n. 4000 neliön näyttelyhallia ja päähalli olikin sitten pitkälti siemenkauppiaiden hallussa. Paikalla oli niin suuria kansainvälisiä kauppiaita esittelemässä uutuuksia ja suosituimpia vanhempia lajikkeita.

cannafest_seeds

Siemenkauppiaat olivat joukolla liikenteessä. Festareiden aikana varmasti myytiin tsekkiläisten pienkasvattajien vuoden tarve.

Yhdessä hallissa oli pelkkää kasvatusvälineistöä – lamppuja, telttoja, kastelujärjestelmiä jne. Kasvatus on selvästi melko pitkällä Tsekeissä, sillä suurimmat esillä olleet suodattimet olivat jo melkoisia pönttöjä – halkaisija lähes metrin ja pituuttakin oli n. 130 cm. Telttoja oli neliömetrin kokoisista vaatekaappimalleista useamman neliön kokoisiin. Ja oli seassa jopa pieni taimitusteltta: pinta-ala n. 40×40 cm ja korkeutta n. 50-60 cm.

Kolmas halli oli omistettu vaporisaattoreille, kannabiskosmetiikalle sekä erilaisille muille tuotteille, jotka liittyivät mitkä enemmän ja mitkä vähemmän kannabikseen. Tässä kolmannessa hallissa oli mm. “Vapolounge”, jossa eri vaporisaattoreiden valmistajat esittelivät tuotteitaan. Paikalla oli edustettuna kaikki suurimmat vaporisaattoreiden valmistajat sekä muutama tuntemattomampikin.

Yksi tapahtuman pääsponsoreista oli OpenVape, jolla oli esillä lähinnä pieniä ja ohuita – lähinnä kertakäyttöisiä sähkösavukkeita muistuttavia vaporisaattoreita. Näitähän ei Euroopassa ja varsinkaan Suomessa juuri voi käyttää, sillä nämä oli suunniteltu lähinnä öljyn tai vahan höyrystämiseen. Olivat muuten melko tehokkaita! Esittelijänä toiminut jenkkikundi tarjosi kaulassaan roikkunutta vapoa ja kehoitti ottamaan blossit – säiliössä oli aika hyvää THC-öljyä! Ja toisessa samanlaisessa CBD:tä. Kyseiset vapot ovat lähinnä lääkekäyttöön ja kertakäyttöisistä säiliöistä sai aina tasaisen annoksen. Mutta kylläpä tuntui melko tehokkaalta lääkkeeltä, sillä parin henkosen jälkeen tunsin olleeni melko pitkään lääkitty.

Paikalla oli myös muutama sähkösavukkeiden ja nesteiden valmistaja. Myös nämä ovat valmistautuneet kannabiksen vapautumiseen monissa maissa, sillä eri makujen seassa oli tarjolla myös kannabiksen makuisia nesteitä. Ja osa tarjosi makuja käytettäväksi myös kannabissätkien kanssa. Lemon Haze voisi maistua ihan oikeasti sitruunaiselta tällaisen jälkeen.

Paikalla oli myös lukuisa määrä pieniä tuottajia, joista osalla oli hyvin mielenkiintoisia tuotteita. Eräs kiinnostavimmista oli eräänlainen yrttijuoma, jota sai hunajan tai sitruunan makuisena. Juomaa valmisti nuori tsekkiläinen nainen, joka kertoi antaneensa pari ruokalusikallista juomaa iltaisin isoäidilleen jo vuosien ajan ja isoäiti oli todennut vain nukkuvansa paremmin juomaa nautittuaan. Isoäidin ilme oli kuulemma paljon kertova, kun nainen oli kertonut juoman olevan maustettua kannabisuutetta, jossa oli kaikki tehoaineet olemassa. Hän kertoi myös olevansa valmis tulemaan Suomeen pitämään kokkauskursseja – reseptejä oli kuulemma runsaasti erilaisia.

canna_drink

Maustettu kannabisuute maistui myös vanhemmille messuvieraille.

Kannabiskosmetiikka oli myös hyvin esillä. Tarjolla oli niin THC kuin CDB-pitoisia voiteita. Ihohan on yksi tehokkaimmista imeytyskanavista ja ainakin myyjät kovasti kehuivat voiteittensa lääkinnällisiä ominaisuuksia. Tähän osastoon ei juurikaan päästy tutustumaan tarkemmin, mutta lääkinnällisten ja terveydellisten ominaisuuksien sopii olla melko tehokkaita, sillä tuoksu ja ulkonäkö pitävät takuulla kalliiden ranskalaisten naamarasvojen käyttäjät loitolla.

Kaikkiaan tapahtuma oli hyvin mielenkiintoinen ja silmiä avaava. Keskustelu eurooppalaisten toimijoiden ja aktiivien kanssa herätti paljon ajatuksia. Lähes kaikki olivat sitä mieltä, että pääosa Euroopan maista tulee laillistamaan kannabiksen kahden-kolmen vuoden aikana. Seminaareissa käydyn keskustelun perusteella monet kansalaisjärjestöt ajavat jopa vieläkin nopeampaa aikataulua. Aktivistit tekevät Keski-Euroopassa vahvaa työtä ja pitävät poliitikkoja hyvin tiukalla. Monelle heistä oli Suomen tilanne suoranainen yllätys, että täällä ratsataan vielä käyttäjiä ja kotikasvattajia.

Tapahtumassa järjestettiin myös lukuisia seminaareja. Tarkkasilmäiset voivat bongata Marjaanan tutkimusryhmän eturivin paikoilta.

Tapahtumassa järjestettiin myös lukuisia seminaareja. Tarkkasilmäiset voivat bongata Marjaanan tutkimusryhmän eturivin paikoilta.

Seuraavaksi on listalla maaliskuussa Barcelonassa järjestettävä Spannabis-festarit, jotka ovat kuuleman mukaan jopa vieläkin suurempi tapahtuma. Suosittelen tutustumista maailmalla puhaltaviin tuuliin ja lähtemään messuille tutkimaan alan kehitystä.

 

 

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti