Traffic Roots Pixel
Life Style Matkailu

Hyvää ruokaa ja vapoilua

Kirjoittanut Marjaana

Miltä tuntuisi istahtaa tyylikkääseen ravintolaan, nauttia gourmet-ruokaa ja vaporisoida mieleisiä yrttejä ruokalajien välillä pöydässä valmiiksi olevalla vaporisaattorilla? Ravintola tarjoaa erilaisia mausteyrttejä vaporisoitaviksi, mutta voit tuoda myös omat yrtit ja nostattaa aterian herkullisuustason huippuunsa.

Tämä on täysin mahdollista – tietenkin Amsterdamissa. Asialla on lähinnä siementuotannostaan tunnettu Green House Seeds, jonka coffeeshopin naapurina Haarlammerstraatilla on nyt myös ensiluokkainen ruokaravintola Green House Kitchen.

20151130_001

Green House Kitchen Haarlammerstraatilla, naapurissa Green House Seedsin coffeeshop.

Nelihenkinen testiryhmämme oli erittäin otettu ravintolan tasosta. Kaikki raaka-aineet aterioihin olivat paikallisten tuottajien toimittamia, puhtaita luomu raaka-aineita – siis lähi- ja luomuruokaa.

Itse otin alkuruuaksi tartarpihvin, tryffelimajoneesilla ja juureen tehdyn leivän krutongeilla, muut nauttivat avokadoa fetan ja ruisleivän kanssa. On sanottava, että tryffelimajoneesi kruunasi muutenkin maittavan tartarin ja krutongit toivat loistavan lisän makukokonaisuuteen. Testiryhmämme yksi jäsen piti avokadosta niin paljon, että olisi mieluusti jättänyt pääruuan väliin.

Pääruokina puolet otti punakampelan filettä valkovoi kastikkeella perunoiden ja paahdetun punajuuren kanssa ja puolet sienirisottoa parmesanin ja uppomunan kanssa. Punakampelaa kuvailtiin taivaalliseksi ja risottokin oli yksi parhaista nauttimistani.

Jälkiruokana nautitut viidellä mausteella maustetut omenalohkot inkiväärikastikkeella, lämmin suklaatorttu metsämarjoilla ja vaniljakastikkeella sekä punajuurikakku todellakin kruunasivat aterian.

Kaikkiaan ruoka oli niin maittavaa, että suuri osa suomalaisista gourmet ravintoloista saa tehdä lujasti töitä päästäkseen vastaavaan makukokemukseen. Saattaa toki olla, että ennen ateriaa ja ruokalajien välissä vaporisoidut yrtit loivat parempaa pohjaa makunautinnoille. Mutta merkille pantavaa oli, että yli puolet asiakkaista ei käyttänyt mahdollisuutta vaporisointiin, eli ruuan on pakko olla muutoinkin sangen nautinnollista.

Neljän hengen ruokailu ilman juomia maksoi hieman alle 150 € eli kolme ruokalajia alle 40 € / ruokailija ei ole tämän tason ravintolassa lainkaan mahdoton summa. Loppulaskua toki nosti vielä juomat, mutta viinivalikoimakin oli erittäin laadukas.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti