Traffic Roots Pixel
Politiikka Ulkomaat

Laillistaminen vähentää nuorten kannabiksen käyttöä

Kirjoittanut Marjaana

Suomalaisten poliitikkojen vedotessa kieltolakipolitiikassaan nuorten suojelemiseen, kertoo uusin tutkimustieto maailmalta selkeästi, että kannabiksen laillistaminen vähentää nuorten kannabiksen käyttöä. Yhtenä merkittävimpänä syynä nähdään kannabiksen regulointi, eli saatavuuden rajoittaminen esimerkiksi ikärajalla. Kun lailliset myyjät voivat menettää myyntilisenssinsä ikärajojen nooudattamattomuudesta, pistää se myyjän noudattamaan lakia ja varmistamaan ostajan iän virallisesta henkilöllisyystodistuksesta.

Yhdysvaltojen lääkäriyhdistyksen lääketieteellisessä julkaisussa JAMAssa julkaistussa artikkelissa tutkittiin lukioikäisten nuorten kannabiksen käyttöä vuosien 1999 – 2017 aikana ja tulokset osoittivat nuorten kannabiksen käytön vähentyneen lähes 10% niissä osavaltioissa, joissa kannabiksen viihdekäyttö oli sallittu. Väheneminen koski niin satunnaista kuin säännöllistä käyttöä.

Luulisi näin selkeän tutkimusnäytön kelpaavan myös suomalaisile kansanedustajille, mutta valitettavasti eduskunnassa käytetään laajasti tutkitun tiedon sijaan naapurin kummin isovanhempien kesänaapurin varmana pitämää tietoa kannabiksen aiheuttamasta hengityslamasta.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti