Traffic Roots Pixel
Terveys

Sairauksia joita voidaan hoitaa ja parantaa kannabiksella

Kirjoittanut Marjaana

Suomessa “virallinen lääketiede” ei juuri osaa arvostaa kannabista lääkkeenä. Ne harvat kannabisvalmisteet joita täällä on myytävänä, ovat poikkeuksetta myynnissä vain erityisluvalla ja niitäkin Fimea vahtii vaatien reseptejä kirjoittaneilta erilaisia selvityksiä. Reseptejä saa kirjoittaa ainoastaan neurologi tai neurologisessa sairaalassa työskentelevä lääkäri. Maailmalla kannabistutkimus etenee kovaa vauhtia ja uusia soveltamistapoja eri sairauksiin löytyy jatkuvasti. Lääketehtaat eivät tunne kovinkaan suurta vetoa kannabispohjaisia lääkkeitä kohtaan, koska niitä ei pystytä patentoimaan ja sitä kautta rahastamaan, koska kyseessähän on luonnontuote, jota kuka tahansa pystyy kasvattamaan kotonaan.

Seuraavassa sairauksia joita voidaan hoitaa kannabiksen avulla tai siitä saaduilla öljyillä:

 1. Alzheimer
  Lukuisien tutkijoiden mielestä kannabis ja erityisesti kannabiksesta eristetty psykoaktiivisia vaikutuksia omaava THC on tällä hetkellä tehokkain lääke Alzheimeriin. Tutkimuksissa on havaittu kannabiksen jopa estävän Alzheimerin synnyn tai jos potilaalla on jo alkava Alzheimer, kannabiksen on todettu hidastavan taudin etenemistä merkittävästi.
 2. Syöpä
  Koska kannabis on USAssa edelleen luokiteltu vaaralliseksi huumeeksi, jolla ei ole lääketieteellistä käyttöä, ei USAn hallinto pidä kovinkaan suurta meteliä artikkelista Kansallisen syöpäyhdistyksen sivulla, jossa kerrotaan suoraan, että kannabis ja THC tuhoavat syöpäkasvaimia. Lisäksi kannabis toimii syöpäsairaauksien kanssa tehokkaana kipulääkkeenä ja parantaa kemoterapiassa olevien ruokahalua. Kannabiksen on todettu jopa parantavan erilaisia syöpätauteja – ihosyöpää, keuhkosyöpää ja aivokasvaimia.
 3. Astma
  Toisin kuin tupakansavu, joka aiheuttaa hengitysteiden supistumista ja tulehduksia, kannabiksen savulla nautittuna kohtuullisina annoksina, on todettu astmaa ja erilaisia kroonisia hengitysteidensairauksia parantavia vaikutuksia. Jatkuva pössyttäminen ei ole parantumisen tae, mutta kerran tai kaksi kertaa päivässä voi tehdä hyvää hengitysteille – puhtaana kannabiksena, ei tupakkaan sekoitettuna. Kannabiksen käyttöä ei ole vielä kertaakaan voitu osoittaa syyksi keuhkosyövälle.
 4. MS-tauti
  Tämä on yksi niistä sairauksista, jonka aiheuttamiin vaivoihin voi Suomessakin saada lääkekannabista. MS-tauti ja sen aiheuttamat lihasjäykkyydet ovat yksi niistä harvoista sairauksista, joiden kohdalla kannabiksen tehoa ei pyritä edes kiistämään ankarimpienkaan vastustajien toimesta. Siitäkin huolimatta kannabislääkitystä halutaan tarjota vasta sitten, kun muista keinoista ei ole enää apua.
 5. Crohnin tauti
  Tämä melko harvinainen tauti (Suomessa sairastuneita 9/100 000 ihmistä) kuuluu niihin tulehdussairauksiin, joihin kannabiksen on todettu toimivan. Kokeet jossa Crohnin tautiin sairastuneet ovat saaneet kannabissavukkeita poltettavakseen, on saatu tuloksia, jossa lähes 90 % potilaista saanut apua kannabislääkkeistä.
 6. Kakeksia
  Kakeksia tarkoittaa syövän, HIV:n tai muiden immunitoristen sairauksien yhteydessä esiintyvää ruokahaluttomuutta ja kuihtumista. Ja sehän tiedetään, että kunnon pössyissä ruoka maistuu aivan erityisen hyvältä – niin tapahtuu myös sairastuneiden kohdalla. Kannabis parantaa ruokahalua ja ravinnon puute ei haittaa parantumista.
 7. Epilepsia
  Erityisesti juuri CBD-öljyjen on todettu tehoavan erilaisiin epileptisiin kohtauksiin ja juuri epileptikkojen kohdalla voi vain ihmetellä lääketieteen ja päättäjien kielteistä asennetta lääkekannabikseen. CBD-öljyt eivät ole psykoaktiivisia lainkaan – eli kannabiksen polttamisesta syntyvää päihtynyttä tilaa ei tule lainkaan CBD-öljyistä. Siitäkin huolimatta kannabiksen demonisointi on pitänyt tämän mainion lääkkeen kiellettyjen listoilla. Kaikkein herkistävimmät tarinat CBD-öljyjen tehosta ovat pienten lasten lähes ihmeparantumiselta tuntuneet tapaukset, joissa ensimmäisen CBD-lääkityksen jälkeen ovat epileptiset kohtaukset loppuneet lähes kokonaan.
 8. Touretten syndrooma
  Touretten oireyhtymä on neurologinen tai neurokemiallinen oireyhtymä, jonka kenties tunnetuin muoto on koprolalia – tila, jossa sairastuneella on pakonomainen tarve toistaa hävyttömiä sanoja. Tutkimuksissa on todettu yhden jointin polttamisen helpottaneen merkittävästi oireita ja pitänyt ne poissa useiden tuntien ajan.
 9. PTSD, masentuneisuus ja ahdistus
  Kannabiksen on todettu helpottavan useita psykologisia ja neuropsykologisia vaivoja edellä mainitun Touretten oireyhtymän lisäksi. Yhdysvalloissa on monien Persianlahden sodissa palvelleiden sotilaiden todettu kärsivän post-traumaattisesta stressioireyhtymästä (PTSD) ja useat heistä on itsenäisesti lääkinnyt itseään kannabiksella. Huolimatta kannabiksen selvästiantamasta avusta, sitä ei useissa osavaltioissa ole hyväksytty lääkkeeksi.
 10. Hepatitis C
  Hepatitis C on viruksen aiheuttama maksatulehdus, johon sairastuu miljoonia ihmisiä vuosittain. Tähän tulehdustilan hoitoon on kannabiksen todettu tehostavan perinteisten lääkkeiden vaikutusta.
 11. Kilpirauhasen vajaatoiminta
  Kannabis ei suoraan paranna kilpirauhasen vajaatoimintaa, mutta se helpottaa siihen liittyvää tulehdustilaa sekä lievittää kilpirauhasen vajaatoiminnasta johtuvia oireita kuten, mielialaongelmat ja unihäiriöt. Tällä hetkellä näitä ongelmia käsitellään aivan liian paljon mielialalääkkeillä.
 12. Erektiohäiriöt
  Korkea kolesteroli ja monet, esim. sydänsairauksiin käytetyistä lääkkeistä aiheuttavat miehille erektiohäiriöitä. Kannabiksen on todettu laskevan veren kolesterolitasoja sekä verenpainetta, joka saattaa usein olla myös erektiohäiriön syynä. Jokainen, joka on kokeillut seksiä kannabiksen kanssa, tietää millaisen potkun se voi aiheuttaa seksielämälle ja millainen vaikutus yhdelläkin sätkällä voi olla erektioon. Kilpailee tehossa Viagran kanssa.
 13. Nivelrikko
  Kannabis sisältää luonnollisia tulehduskipulääkkeitä sekä luonnollisia analgeetteja (särkylääkkeitä), joten se voi tehdä ihmeitä joillekin niveltulehduksille. Tutkimuksissa on havaittu lääkekannabiksen käytön voi parantavan unen laatua niveltulehdusesta kärsiville ja jopa hidastaa tulehduksen etenemistä.
 14. Anoreksia
  Anorektikolle on ominaista rajata ravinnon saantia, irrationaalinen lihomisen pelko sekä vääristynyt omakuva. Tutkimuksissa on todettu, että kannabis voi säädellä aivojen osia, jotka käsittelevät muistia, riippuvuuksia ja käyttäytymistä – jotka kaikki vaikuttavat anoreksian syntymiseen ja aiheuttaa edellä mainittuja oireita.
 15. Psoriasis
  Psoriasis on todennäköisesti perinnöllinen autoimmuunisairaus, joka näkyvimmin esiintyy ihon liikakasvuna ja sen hilseilynä. Kannabis hidastaa keratinosyyttien tuotantoa, joka ilmenee juuri ihon paksuuntumisena ja hilseilynä sekä vaimentaa kehon tulehdustiloja, jotka ovat perimmäisiä psoriasiksen laukaisevia syitä.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.