Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Berliiniin ei saatu kannabismyymälöitä

Kirjoittanut Marjaana

Monissa saksalaisissa suurkaupungeissa on poliittista painetta vapauttaa kannabis ainakin jollain tavalla. Berliinin Kreuzberg-Friedrichshain alue tavoitteli pormestarinsa Monika Hermanin (Vihreät) johdolla neljää kannabismyymälää, mutta Saksan lääkevirasto BfArM otti asian kielteisen kannan ja pystyi näin liittovaltiotasolla estämään suunnitelmat.

Saksan Hamppuyhdistyksen edustajan Georg Würthin mukaan päätös ei ollut yhdistykselle yllätys, eikä siten ollut heille edes takaisku. Vastaavia hankkeita on etenemässä mm. Düsseldorfissa, Hampurissa ja Bremenissä, joten poliittinen paine aiheeseen on suuri.

Kreuzberg-Friedrichshain on käynnistänyt jo oikeustoimet valittaakseen päätöksestä ja ainakin Hamppuyhdistys odottaa mielenkiinnolla tuomareiden päätöstä, koska sillä saattaa olla kauas kantavat seuraukset kannabiksen asemasta Saksassa.

Kreuzberg-Friedrichshainin tavoitteena oli samankaltainen toiminta kuin Amsterdamissa – kahviloita, joista saa ostaa laillisesti kannabista ja käyttää sitä erillisessä polttelutilassa. Tavoitteena on vaimentaa nykyisin virkeänä toimiva katukauppa. Kannabiskahvilan pitäminen olisi tullut luvanvaraiseksi toiminnaksi, myytävä kannabis olisi tuotettu kaikki Berliinin alueella ja myyminen olisi sallittu vain 18 vuotta täyttäneille Kreuzberg-Friedrichshainin asukkaille.

Saksassa Vihreät ovat pitään ajaneet kannabiksen laillistamista ja aihe löytyy myös heidän puolueohjelmasta.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti