Traffic Roots Pixel
Terveys

Estääkö kannabis painajaiset

Kirjoittanut Marjaana

Uusimpien tutkimusten mukaan kannabis saattaa estää painajaiset ja auttaa erityisesti stressaantuneita ihmisiä nukkumaan paremmin. Monet kannabiksen käyttäjät polttavat mielellään juuri ennen nukkumaan menemistään. Kannabis ei todennäköisesti auta nukahtamaan helpommin, vaan pikemminkin auttaa pääsemään mielentilaan, jossa on helpompi päästä syvään uneen. Syvä uni on tila, joka hoitaa kehoa, jolloin ihminen herää unestaan virkeämpänä ja levänneempänä.

Tutkijoiden mielestä kannabiksen käyttö saattaa jopa poistaa kokonaan REM-unen vaiheen. REM-unessa ihminen on noin 90 minuuttia nukahtamisensa jälkeen ja tässä unen vaiheessa ihminen näkee unta. Se on unen vaihe, jossa käydään läpi päivien tapahtumat ja osa oppimisesta tapahtuu REM-unen aikana. REM-unen tarpeellisuudesta unitutkijat eivät ole täysin varmoja, mutta tiedetään, että traumatisoituneilla ihmisillä painajaiset sijoittuvat juuri tähän unen vaiheeseen ja painajaisten pois jäämisestä on näiden ihmisten kohdalla ainoastaan positiivista. Todennäköisesti REM-uni ei jää pois kokonaan, vaan se ohitetaan nopeasti matkalla kohti syvää unta, jolloin mahdollisista painajaisista ei jää samalla tavalla muistijälkeä.

Kannabiksen käytön yhtäkkinen lopettaminen tuo tutkijoiden mukaan unet takaisin tavanomaista tapahtumarikkaampina. Monet sotaveteraani valitsevat mielummin kannabiksen perinteisten unilääkkeiden sijaan, saadakseen paremman ja rentouttavamman unen.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.