Traffic Roots Pixel
Kulttuuri Talous Ulkomaat Uutiset

Hip hop -tähti Jay-Z sijoittaa kannabikseen

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Kannabiksen myyntialusta Flowhub ilmoitti aiemmin lokakuussa saaneensa 19 miljoonan Yhdysvaltain dollarin rahoituksen. Rahoittajien joukossa on muun muassa hip hop -moguuli Jay-Z, oikealta nimeltään Shawn Carter. Asiasta on uutisoinut aiemmin mm. Forbes.

Rahoituserä nostaa yrityksen pääoman 50 miljoonaan dollariin ja yrityksen arvo nousee sen myötä jopa 200 miljoonaan dollariin eli noin 172 miljoonaan euroon.

Flowhub on kannabikseen erikoistunut “point-of-sale”-järjestelmä, jota käytetään kannabismyymälöissä maksujen prosessointiin. Flowhubin kautta kulkee vuosittain maksuja jopa 3 miljardin dollarin edestä.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Carterin nimi nousee esille alaan liittyen. Vuonna 2019 hän pestautui Caliva-yhtiöön markkinointistrategistiksi ja kehitti oman Monogram-kannabisbrändinsä.

Sosiaalisen oikeudenmukaisuuden asialla

Flowhubin takana oleva yhtiö on ilmoittanut panostavansa uuden rahoituksen turvin muun muassa sosiaalista oikeudenmukaisuutta ajavaan ohjelmaan, jonka kautta pyritään jälleenrakentamaan huumesodan vahingoittamia yhteisöjä.

Ohjelman kautta tällaisiin yhteisöihin kuuluvat kannabismyymälät voivat saada alustan käyttöönsä roimalla 99,97% alennuksella, eli vain 4,20 dollarin vuosimaksulla jopa kolmeksi ensimmäiseksi vuodeksi. Lisäksi aloittelevat yritykset saavat käyttöönsä yhtiön muita ohjelmistoja.

Tähän mennessä yhtiö on antanut ohjelman kautta miljoonan dollarin edestä käyttölisenssejä aloitteleville kannabisyrityksille.

Luottokorttipalvelut yhä kiven alla alan yrityksille

Kansainvälisten sopimusten sekä Yhdysvaltain liittovaltiotason lainsäädännön vuoksi kannabismyymälöiden on yhä haastavaa löytää maksupalveluita ja pankkeja, jotka suostuvat ottamaan nämä asiakkaikseen. Vaikka osavaltiotasolla kannabis olisi laillista, kieltäytyvät useimmat luottokorttiyhtiöt yhteistyöstä alan yritysten kanssa, ja monet myymälät joutuvat ottamaan kaikki maksut vastaan käteisenä.

Flowhubin järjestelmä kiertää ongelman nerokkaasti: asiakkaan näkökulmasta maksutapahtuma näyttäytyy tavanomaisena korttimaksuna, mutta teknisesti ottaen myyjälle maksu näkyy tiliotteella automaattinostona.

Myös suomalaiset hamppualan yritykset ovat kertoneet vaikeuksista löytää yhteistyöhalukkaita pankkeja ja maksuvälityspalveluita. Kenties samanlaiselle palvelulle olisi kotimaassakin kysyntää.

Kuva: landmarkmedia / Shutterstock.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti