Traffic Roots Pixel
Politiikka

Joka viides suomalainen on huumerikollinen

Kirjoittanut Marjaana

Terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen mukaan kannabista joskus kokeilleita suomalaisia on 19,4% 15–69 -vuotiaista suomalaisista – tarkoittaa käytännössä sitä, että 749000 suomalaista on joskus kokeillut kannabista. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että vähintään 750 000 suomalaista (osa suomalaisista on kokeillut jotain muuta huumetta kuin kannabista) on ainakin kerran syyllistynyt huumausainerikokseen, eli on siten huumerikollinen. Menkää ulos ja laskekaa vastaan tulevia ihmisiä: yksi, kaksi, kolme, neljä, huumerikollinen, yksi, kaksi, kolme, neljä, huumerikollinen… Eikö olisi jo aika tehdä tästä vähitellen loppu? Eikö olisi jo aika näyttää, että kannabista käyttävät ihan tavalliset ihmiset, jotk käyvät töissä, opiskelevat, maksavat veroja, huolehtivat lapsista, ovat sairaanhoitajia, myyjänä kaupassa, pörssiyhtiön toimitusjohtajia, urheilijoita, maanviljelijöitä – ihan mitä tahansa, jopa poliiseja!

Kannabiksen käyttö on saatava lailliseksi ja yksi tapa sen laillistamiseksi on osoittaa tukea ajatukselle julkisesti. Olit sitten kokeillut kannabista tai olet muuten vaan sitä mieltä, että kannabiksen kieltolaki on turhaa, on mielipide ja sen osoittaminen tärkeätä. Mitä enemmän kannabista käyttäneitä ja vapauttamista kannattavia retostellaan mediassa (viittaan tapaukseen Richard Ullberg), sitä enemmän kannabikseen positiivisesti suhtautuvat vetäytyvät piiloihinsa. Ja piilottelemalla maailmaa ei ole muutettu ennenkään. Täytyy tunnustaa väriä ja tällä kerralla väri on vihreä.

Ajattelimme tilata satsin yllä olevia silikonirannekkeita – juuri tuon värisiä ja suomen kielisellä tekstillä. Vihreä ranneke kertokoot ensimmäisenä kannabiksen vapauttamista kannattavien määrän. Nyt pitää vain keksiä slogan, joka näihin rannekkeisiin printataan ja siihen kysymme sinun apuasi. Mikä olisi sinun mielestäsi hyvä viesti, jolla kertoa että kannabiksen käyttäjät eivät ole rikollisia ja kannabiksen rikollinen status täytyy purkaa?

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.