Traffic Roots Pixel
Life Style Terveys

Kannabiksen käyttö suojaa aivoja

Kirjoittanut Marjaana

Vaikka kannabistutkimus onkin ollut vuosikymmenten ajan jäissä, kiitos valheisiin perustuneen huumesodan, on se kuitenkin hiljakseen elpymässä. Tähän mennessä kannabiksen käytön haittavaikutuksia tutkittaessa, on jouduttu huomaamaan, että hyvin suuri osa väitteistä ei ole kuitenkaan perustunut tietoon. Luonnollisesti minkä tahansa liiallinen käyttö on haitallista, mutta ennen kuin voidaan määritellä haitalliset vaikutukset, on ensin määriteltävä liiallinen käyttö. Yksi annos – neljä, ehkä viisi pitkää henkosta vaporisaattorista – lienee monille hyvä satsi rentoutumiseen työpäivän jälkeen tai lajikkeesta riippuen, sama määrä voi auttaa nukahtamaan illalla. Joten mahtaako tämä annos olla lainkaan haitallisempaa kuin kuppi tai kaksi kahvia aamulla, tapa jolla moni laittaa koneensa käyntiin ennen työpäivää. Kofeiinin LD50 arvo rotilla on 192mg/kg, jonka vuoksi sitä voi pitää jo myrkyllisenä. Kaksi kuppia kahvia sisältää tuon määrän kofeiinia, joten 140 kupillista voisi olla noin 70 kiloiselle ihmiselle tappava määrä kerralla nautittuna. No, meistä ei kukaan taida tällaisia määriä kahvia juoda.

Kannabiksen ja vielä tarkemmin THC:n LD50 on n. 1300mg/kg. Käytännössä tämä tarkoittaa joko n. 130 jointtia tai saman verran pesällisiä kiloa kohti kerralla nautittuna. Noin 70 kiloisen ihmisen tulisi siis nauttia arviolta 9000 annosta kannabista kerralla, jotta voidaan puhua hengenvaarallisista annoksista. Se tiedetään, ettei kukaan ikinä pysty ottamaan tuollaista satsia kerralla. Joku todellinen äärikäyttäjä pystynee 9000 annoksen tuhoamiseen ehkä muutamassa vuodessa. Mutta kerralla tai päivässä nautittuna teko on käytännössä mahdoton.

Kannabiksen pitkäaikaisen käytön seurauksista on usein sanottu, että se heikentää lähimuistia ja kognitiivisia kykyjä. Tuoreiden tutkimusten mukaan kannabis on suorastaan hyväksi aivoille. Se tiedetään, että kannabiksen avulla on jo hoidettu lukuisia epileptikkoja ja vaikutukset Parkinsonin tai Alzheimerin hoidostakin on olemassa jo hyviä tuloksia. Äskettäin The International Journal of Neuropsychopharmacology julkaisi tutkimuksen, jonka mukaan yksi kannabiksen merkittävimmistä kannabinoideista, CBD, auttaisi jopa uusien aivosolujen kasvattamisessa. CBD:sta tiedetään jo sen verran, että se on voimakas neuroprotektantti eli se suojaa hermostoa monilta vakavilta sairauksilta.

Eli annos tai kaksi hyvää luomuviljeltyä kannabiksen kukintoa päivittäin tekee todennäköisesti meille hyvää. Se suojaa aivojamme ja hermostoamme vakavilta sairauksilta ja rapistumiselta. Se on meille paljon parempi vaihtoehto kuin kuppi tai kaksi kahvia aamulla.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti