Traffic Roots Pixel
Uutiset

Kannabiksen tunnistava puhalluskoe valmistumassa

Kirjoittanut Marjaana

Sehän on totta, että päihteet ja autoilu eivät sovi yhteen. Kalifornian moottoriteiden varsilla on suuria ilmoitustauluja, joissa lukee “Buzz driving is drunk driving” – eli ajamista kannabiksen vaikutuksen alaisena verrattiin rattijuopumukseen.

Nykyiset testit on jo monessa kokeessa todettu kohtalaisen huonoiksi havaitsemaan, onko kuljettaja kannabiksen vaikutuksen alaisena. Nykyisillä testeillä on kokeissa on jäänyt puolet tapauksista huomaamatta ja osa raittiista kuljettajista on määritelty kannabiksen vaikutuksen alaisiksi. Nykyiset testi eivät pysty määrittelemään kannabiksen vaikutusta ajotilanteessa, vaan saattavat näyttää jopa muutaman päivän takaisen polttelun, josta sitten tulee seuraamuksia, kuten jatkuva seuloissa käyminen, jotta saisi ajokortin takaisin.

Nyt on kuitenkin valmistumassa tien päällä käytettävä puhallustesteri, joka havaitsee THC:n hengityksestä. THC:sta jää laitteen kehittäneen yhtiön mukaan n. kahdeksi tunniksi merkkejä keuhkoihin ja sitä kautta hengitykseen. Laite pystyy siis havaitsemaan kannabiksen käytön n. kahden tunnin ajalta.

Laite on tällä hetkellä alpha-testivaiheessa

www.cannabixtechnologies.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti