Traffic Roots Pixel
Terveys

Kannabis ja AIDS

Kirjoittanut Marjaana

Kuten hyvin jo tiedetään, kannabs toimii hyvin lääkkeenä moniin sairauksiin. Erilaisten syöpätauten hoidosta on saatu hyviä tuloksia, epilepsian hoidossa monet ovat saaneet avun kannabiksesta ja MS-taudin kanssa on virallinenkin lääketiede tunnustanut kannabiksen toiomivuuden.

AIDS on immuunikattauti, jonka aiheuttajaksi on todettu HIV-virus. HIV on katala virus, joka hyökkää T-solujen kimppuun. T-solut huolehtivat ihmisen immuunijärjestelmästä vatsassa ja ruuansulatusjäärjestelmässä. Kun T-solujen määrä laskee riittävän alhaiseksi, voidaan todeta HIV viruksen kantajalla olevan AIDS. Tällöin potilaan immuunijärjestelmä romahtaa ja sairastuminen moniin sellaisiin tauteihin, joista terve ihminen selviäisi helposti, kasvaa huomattavasti. HIViä ja AIDSia voidaan pitää maailmanlaajuisena ongelmana, sillä AIDSiin on kuollut vuoteen 2013 mennessä lähes 37 miljoonaa ihmistä eri puolilla maailmaa. Tällä hetkellä tilanne on pahin Afrikassa.

HIV ja AIDS on nykyisillä lääkehoidoilla hallittavissa melko hyvin ja HIV:n kantaja saattaa elää melko normaalia elämää. Lääkehoito tosin on melko kallista ja lääkkeet saattavat aiheuttaa pahoja sivuoireita. Mutta kannabis auttaa myös HIV:n kantajia ja AIDSiin sairastuneita. Jo vuonna 2007 ilmestyneessä tutkimuksessa kävi ilmi, että USAssa jopa 60 prosenttia HIVtä tai AIDSia sairastavista lääkitsi itseään kannabiksella. Valitettavasti 86 % heistä joutui hankkimaan kannabiksensa pimeiltä markkinoilta, koska suurimmassa osassa osavaltioita jopa lääkekannabis oli laitonta.

Mutta parantaako kannabis AIDSin? Nykytiedon mukaan valitettavasti ei, mutta kannabiksella voidaan hoitaa lukuisia sivuoireita, kuten pahoinvointi, huono ruokahalu, hermosärky, masennus, ahdistus ja uniongelmat. Mutta vuonna 2014 julkaistussa 17 kuukautta kestäneessä tutkimuksessa oli pystytty vahvistamaan immuunijärjestelmää erittäin THC-pitoisella öljyllä. SIV-virusta (apinoissa esiintyvä HIV:n kaltainen virus, josta HIV:n epäillään kehittyneen) kantavilla apinoilla suoritetussa kokeessa oli osalle apinoista annettu runsaasti THC:tä sisältävää öljyä ja lopuille ei. Tutkimuksen mukaan THC-öljyä saaneiden apinoiden immuunijärjestelmä oli selvästi paremmassa kunnossa kuin vertailuryhmän apinoilla. Tutkijat eivät vielä tiedä, mistä tämä johtuu

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti