Traffic Roots Pixel
Uutiset

Lääkekannabis lailliseksi kaikissa USA:n osavaltioissa

Kirjoittanut Marjaana

USAn kongressi on kaikessa hiljaisuudessa lopettaa sodan lääkekannabista vastaan liittovaltiotasolla. Niissä 32 osavaltiossa, jossa lääkekannabis on tähän saakka ollut laillista, luvallisesti toimivien kannabisapteekkien ei tarvitse enää pelätä liittovaltion huumepoliisin, DEA:n, ratsioita. Loput 18 osavaltiota voivat nyt rauhassa päättää suhtautumisestaan lääkekannabikseen ilman, että se olisi ristiriidassa liittovaltion lain kanssa.

Päätös oli tehty vaivihkaa ja tieto siitä oli kätketty huolellisesti tuoreeseen liittovaltion talousarvioon, jossa ei myönnetty lanttiakaan DEAn toimiin kannabikseen liittyvissä asioissa. Päätös on kuitenkin suurin muutos USAn liittovaltion huumepolitiikkaan sitten Nixonin lanseeraaman sodan huumeita vastaan. Sota huumeita vastaan on maksanut liittovaltiolle miljardeja ja tuhannet ovat joutuneet vankilaan kannabiksen myynnistä, ostamisesta, kasvattamisesta, hallussapidosta tai käyttämisestä. USAssa joka kahdeksas vanki on saanut tuomionsa kannabiksesta.

Kongressin päätöksen myötä kasvatusta, jakelua, myyntiä, hallusapitoa ja käyttöä ei tulla tutkimaan liittovaltion huumepoliisin toimesta. Osavaltioiden omat lait ja paikallisten poliisivoimien toimet voivat kuitenkin rajoittaa näitä oikeuksia.

USAssa liittovaltion laki on sikäli erikoinen, että sitä ei käytännössä ole lainkaan, vaan kaikki oikeuden päätökset perustuvat ennakkotapauksin. Kun kongressin päätöksellä lääkekannabikseen liittyviä toimia ei liittovaltion toimesta enää tutkita, on kyseessä silloin laillistaminen.

Lähteet: Health Cure Center, Los Angeles Times, If You Only News, High Times

Uutista muokattu 18.12.2015 klo. 07.42

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti