Traffic Roots Pixel
Terveys

Kannabis, mässyt ja diabetes

Kirjoittanut Marjaana

Tuoreiden uutisten mukaan Minnesotan yliopiston tutkijat ovat havainneet linkin runsaan kannabiksen käytön ja diabeteksen välillä. Tutkimuksessa oli seurattu 3000 yhdysvaltalaista keski-ikäistä miestä ja naista. Tutkimusryhmästä oli huomattu, että 65% niistä, joilla oli taustallaan runsasta kannabiksen käyttöä erityisesti teini-ikäisenä, oli havaittavissa diabeteksen esiasteita keski-ikäisinä. Kuitenkaan suoranaista yhteyttä kannabiksen ja diabeteksen välille ei löytynyt.

Jotenkin tulee mieleen ne tutkimukset, joissa on todettu jäätelön lisäävän hukkumiskuolemia, koska hukkumiskuolemien ja jäätelönmyynnin huiput osuvat samoille kuukausille. Sehän tiedetään, että kannabis pudottaa verensokeria, josta seurauksena on usein ns. mässyt, eli suklaa karamellit jne. ei niin terveellinen ravinto uppoaa paremmin kuin hyvin. Kun lisätään päälle vielä se, että kannabista saattaa käyttää herkemmin sellainen yksilö, jolla on taipumusta nautintoihin jopa terveellisten elintapojen hinnalla, pitäisi ymmäärtää, että kannabis ei sellaisenaan aiheuta vaaraa diabetekseen. Mässyihin sortuu lähinnä nuoret kannabiksen käyttäjät, joiden verensokeriin kannabis saattaa vaikuttaa herkemmin, mutta aikuisemmalla iällä ei suklaat ja muut makeat maistu enää samalla tavalla.

Kasvanut diabetesriski taitaa olla seuraava lyömäase, jota kannabiksen vastustajat tulevat käyttämään. Todennäköisesti pian saadaan myös tutkimus, jossa tämä yhteys tullaan kumoamaan – koska sitä ei yksinkertaisesti ole.

Asiasta kirjoitti mm. Metro UK

P.S. Uutinen aiheutti välittömästi yhteydenottoja ja herätti keskustelua. Yhteydenotoissa tuli mukana hyviä linkkejä tutkimuksiin, joissa pikemminkin puolustettiin kannabiksen käyttämistä lääkkeenä diabeteksen hoidossa. Käyn tutkimuksia läpi ja laajennan artikkelia myöhemmin tänään.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.