Traffic Roots Pixel
Uutiset

Kannabiksen hallussapidosta pidätys useammin kuin kerran minuutissa

Kirjoittanut Marjaana

Vaikka Yhdysvalloissa on kannabiksen vapaa-ajankäyttö laillistettu jo neljässä osavaltiossa ja Oregon liittyy mukaan 1. lokakuuta, on kannabiksen hallussapito yksi yleisimmistä pidätyksen syistä siellä. Näin kertoo uunituore FBI:n tilasto. Peräti 5.53% kaikista pidätyksistä koski juuri kannabiksen hallussapitoa. Kaksikymmentä vuotta sitten vain hieman alle 2% kaikista pidätyksistä liittyi kannabikseen.

Olkoonkin, että vapaa-ajankäyttö on tosiaan sallittua joissakin osavaltioissa, kyseessä ei välttämättä olisi Yhdysvallat, ellei hallussapitoon ja käyttämiseen liittyisi kovia rajoituksia. Vapaa-ajankäytön sallivissa osavaltioissa on tarkoin määritelty, kuinka paljon yksittäinen henkilö saa kantaa mukanaan, paljonko hänellä saa olla kannabista kotonaan ja etenkin, missä hän saa polttaa omistamaansa kannabista. Ja poliisi ei todellakaan tarvitse kovinkaan suurta epäilystä, jotta voi tarkastaa haluamansa henkilön. Syyksi voi riittää pienikin ylinopeus ja aavistus, että autossa saattaa olla pieni määrä kannabista.

Vuonna 2014 pidätettiin FBI:n mukaan jopa 620 000 ihmistä kannabiksen hallussapidon vuoksi. Tasaisen vauhdin taulukolla tuo on 1700 pidätystä päivässä ja kun vuorokaudessa on 1440 minuuttia, tarkoittaa pidätysten määrä yhtä pidätystä minuutissa ja kaksi parhaassa. Coloradossa ja Washingtonin osavaltioissa pidätysmäärät ovat laskeneet selvästi, mutta muualla maassa on selvää noususuhdannetta näkyvissä.

Yhden pidätyksen kuluiksi on Yhdysvalloissa laskettu 750 dollaria. Kaikkinensa tuo hieman alle 620 000 pidätystä on tullut siten maksamaan yhteiskunnalle noin 465 000 000 dollaria, euroiksi muunnettuna lähes 415 miljoonaa euroa.

Asiasta kirjoitti The Washington Post.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.