Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Laillistaako Meksiko kannabiksen?

Kirjoittanut Marjaana

Meksiko harkitsee kannabiksen laillistamista heikentääkseen huumekartellien valtaa. Meksikon huumekartellien sekä maan armeijan ja poliisivoimien käymän huumesodan seurauksena maassa on kuollut väkivaltaisesti jo 80 000 ihmistä. Mahdollinen laillistamisprosessi laitetaan alulle maan korkeimman oikeuden istunnossa, jossa käsitellään aiemmin käynnistynyttä oikeudenkäyntiä, jossa kyseenalaistettiin kannabiksen käytön ja kasvattamisen kieltäminen perustuslain vastaisena. Lisäksi laillisuuskysymyksiä tarkastellaan myös kulttuuriselta kannalta, sillä kannabis on vuosisatojen ajan kuulunut meksikolaisten perinteisiin lääkkeisiin.

Mahdollinen kannabiksen laillistaminen ei perustu kuitenkaan pelkästään juridisiin kysymyksiin, vaan maassa toimivien huumekartellien vallan heikentäminen tullee olemaan merkittävä osa päätöstä. Kannabis, kokaiini ja metamfetamiini ovat merkittäviä tulonläheteitä meksikolaiselle järjestäytyneelle rikollisuudelle ja kannabiksen laillinen kasvattaminen yksityiseen käyttöön heikentäisi rikollisille valuvia rahavirtoja. Jos kannabista saisi myös myydä laillisesti, olisi kyseessä ankara suonenisku huumekartellien taloudelle. Lisäksi valtio saisi myynnistä merkittäviä verotuloja huumesodan aiheuttamien kulujen sijaan.

Meksikon korkeimman oikeuden verkkosivujen mukaan alustava kuuleminen tapahtuu lokakuun 28. päivänä.

Meksikossa vastikään saatiin ensimmäinen lupa lääkekannabiksen käyttöön. Lupa saatiin kahdeksan vuotiaan tytön hoitoon. Tytöllä oli päivittäisiä epilepsiakohtauksia.

 

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti