Traffic Roots Pixel
Uutiset

11 vuotias erotettiin koulusta lehden vuoksi joka ei ollut kannabiksen lehti

Kirjoittanut Marjaana

Yksitoistavuotias Bedford Middle Schoolin oppilas Bedfordissa Virginiassa, erotettiin vuodeksi koulusta, koska hänen koululaukustaan löytyi lehti, joka etäisesti muistutti kannabiksen lehteä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut kannabista, vaan japaninvaahteran lehti. Lehti jopa tutkittiin kolmasti ja jokainen tutkimus antoi saman tuloksen: ei kannabista.

Poika on joutunut psykologin arvioitavaksi mahdollisen hyväksikäytön vuoksi ja ollut syytettynä kannabiksen hallussapidosta nuoriso-oikeudessa. Pojan vanhemmat ovat molemmat opettajia ja on saanut erottamisen aikana kotiopetusta. Äidin mukaan poika on ollut tapauksen jälkeen syrjäänvetäytyvä, masentunut ja saanut paniikkikohtauksia. Erityisesti poika on ollut huolissaan tulevaisuudestaan ja mahdollisuuksistaan jatko-opintoihin.

Tapaus ei suinkaan ole ainoa laatuaan. Vuonna 2011 neljä seitsemäsluokkalaista koulupoikaa Chesapeakessa Virginiassa, erotettiin koulusta oreganopussin vuoksi. Myös muissa osavaltioissa on esiintynyt vastaavia tapahtumia.

Uutisen yksitoistavuotias on saanut palata koulunpenkille kuusi kuukautta kestäneen erottamisen jälkeen, mutta ei kuitenkaan samaan kouluun missä hän aiemmin opiskeli. Lisäksi pojalle on määrätty ehdonalainen, jonka aikana hänen koululaukkunsa tarkastetaan jokaisen koulupäivän alussa ja lopussa, jotta voidaan varmistaa, ettei hänellä ole huumausaineita mukanaan.

Lähde: The Washington Post

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.