Traffic Roots Pixel
Tiede Ulkomaat Uutiset

Bank of America eväsi pankkitilit DEA:n hyväksymältä tutkimuslaitokselta

Kirjoittanut Marjaanan Toimitus

Bank of America on evännyt pankkitilioikeudet Yhdysvaltain huumepoliisi DEA:n hyväksymältä tutkimuslaitokselta, joka tutkii psykedeelien ja kannabiksen lääketieteellistä käyttöä, kertoo uutissivusto Marijuana Moment.

Pankki ilmoitti viime viikolla sulkevansa Scottsdale Research Instituten tilit, antamatta kuitenkaan kunnollista selitystä tai syytä tilien sulkemiselle. Päätöksessä vedottiin tutkimuslaitoksen “taloudellisiin suhteisiin” ja ilmoitettiin, ettei päätös ole valituskelpoinen.

Scottsdale Research Institute on käynyt vuosien kamppailun psykedeeli- ja kannabistutkimuksen laajentamiseksi. Viime toukokuussa DEA myönsi laitokselle alustavan luvan kasvattaa kannabista tutkimuskäyttöön.

Tutkimuslaitos on onneksi saanut jo lukuisia yhteydenottoja muilta pankeilta tutkimusjohtaja Sue Sisleyn jaettua uutiset tilien sulkemisesta Twitterissä:

Sisley kertoi Marijuana Momentin haastattelussa halunneena tuoda julki epäreilun kohtelun laillisia tutkimuslaitoksia kohtaan, ja arvaili pankin päätöksen kytkeytyvän laitoksen saamaan lupaan kasvattaa psilosybiinisieniä tutkimuskäyttöön.

Finanssialalla ilmenevistä ennakkoluuloista huolimatta yhä useampi yhtiö on kuitenkin vainunnut alan olevan voimakkaassa kasvussa, ja kannabisyhtiöiden kanssa yhteistyötä tekevien finanssilaitosten määrä onkin jatkuvassa kasvussa.

Myös suomalaiset hamppualan yritykset ovat tiedettävästi joutuneet pankkien ja maksuvälittäjien mielivallan kohteeksi. Esimerkiksi maksuvälityspalvelujen tiedetään irtisanoneen sopimuksia hamppuun liittyviä tuotteita myyvien yritysten kanssa.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti