Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Colorado keräsi enemmän rahaa kannabiksesta kuin alkoholista

Kirjoittanut Marjaana

Coloradon osavaltio on kerännyt tänä vuonna 67% enemmän tuloja kannabisveroista kuin alkoholista keräämiä veroja. Muhkean veropotin innoittamana osavaltio antoi ostaa kannabista verottomana tänään 16. syyskuuta.

Coloradossa kannabismyymälät pulittavat 10% kannabisveroa ja tuotannon alkulähteellä kasvattajat pulittavat vielä 15%. Vuoden aikana Colorado on kerännyt 70 miljoonaa dollaria kannabisveroja, kun alkoholiveroja kertyi vain 42 miljoonaa dollaria. Yksi syy, miksi Colorado kerää tällä hetkellä mahtavia verotuloja kannabiksesta, on että siellä käytetään huomattavasti enemmän rahaa kannabikseen kuin esim. alkoholiin tai tupakkaan. Keskimäärin osavaltioissa, joissa kannabis on laillista, käytettiin edellisen 12 kuukauden aikana kannabikseen 1800 dollaria. Keskiverto amerikkalainen käytti alkoholiin vuodessa vain 450 dollaria ja tupakkaan 312 dollaria. Henkilökohtaiseen hygieniaan ja palveluihin käytettiin vain 602 dollaria vuodessa – kolmannes kannabikseen käytetyistä rahoista.

Suomi, joka taistelee tällä hetkellä kenties kovimmassa talouden alamäessä ikinä, voisi ottaa Coloradosta hieman mallia. Niillä verotuloilla voisi kerätä mukavan potin valtion kassaan, puhumattakaan työllistävistä vaikutuksista. Maaseudulla on iso liuta toimintansa lopettaneita kasvihuoneita, jotka voisi valjastaa kansantalouden pelastamiseen.

Lähde: The Daily Caller

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.