Traffic Roots Pixel
Uutiset

DEA:n agentit käryävät huumetestissä – jatkavat silti töitään

Kirjoittanut Marjaana

USA Today-lehden paljastaman kurinpitologin mukaan Yhdysvaltojen huumevirastossa DEA:ssa on moni agentti on jäänyt kiinni viraston sisäisen tarkastuksen tekemissä huumetesteissä ja siitä huolimatta jatkanut tehtävissään. Joissakin tapauksissa erilaisten huumeiden käytöstä ja kiinnijäämisistä testeissä on annettu joko kirjallinen huomautus tai 1-2 päivän irtisanominen tehtävistä. Myös monien muiden virkarikkomusten jälkeen agentteja on irtisanottu korkeintaan määräaikaisesti tai sitten he ovat selvinneet pelkillä kirjallisilla huomautuksilla. Erikoisemmissa tapauksissa agentti on irtisanottu virastaan, mutta sitten palkattu takaisin tehtäviinsä muutaman viikon päästä.

Viime keväänä silloinen DEA:n johtaja Michele Leonhart erosi tehtävistään, koska hän ei kyennyt selittämään, miksi viraston agentit juhlivat ulkomaisten rikollisten kustannuksella.

Kun listaa rikkomuksista lukee, tulee monesta kohdasta mieleen Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion oikeudenkäynnit, joissa on tullut ilmi runsaasti erilaisia rikkomuksia ja rikoksia, joista Aarnio on epäiltynä. Pääseeköhän poliisin sisäinen tarkastus tekemään suomalaisille huumepoliiseille huumetestejä ja jos pääsee, millaisia tuloksia testeistä mahtaa tulla? Oma veikkaukseni on, että Aarnio ei yksin niitä kauppoja hoidellut laitoksen sisällä, eivätkä tynnyrikauppoihin sekaantuneet tyytyneet vain kauppaamaan tavaraa, vaan taisivat poltella myös itse.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.