Traffic Roots Pixel
Uutiset

Kannabiksen dekriminalisointi saa kasvavaa tukea israelilaisilta opiskelijoilta

Kirjoittanut Marjaana

Harva sitä taitaa tietää, mutta Israel on ollut 1960-luvulta lähtien maailman johtavia maita kannabistutkimuksessa. Tuolloin sikäläiset tiedemiehet Raphael Mechoulamin johdolla löysivät ja eristivät ensimmäisinä THC:n ja CBD:n. Tänään Israelissa on maailman laajin, vanhin ja toimivin lääkekannabisjärjestelmä ja lääkekannabis on olennainen osa israelilaista terveydenhuoltoa. Siellä mm. vanhainkodeissa asukkaat voivat poltella kipujen lieventämiseksi sekä muihin vaivoihin. Mutta ns. viihdekannabis on vielä toistaiseksi laitonta Israelissa.

Tähän on kuitenkin tulossa muutos vähitellen, sillä äskettäin tehdyn kyselyn mukaan 43% israelilaisista opiskelijoista kannatti dekriminalisointia ja 2% täyttä vapauttamista. Nykyisen kieltolain haluaisi säilyttää vain 11%. Tässä on merkittävää se, että vuosi sitten tehdyssä vastaavassa kyselyssä kieltolain kannattajia oli vielä 14% ja jos vauhti jatkuu edelleen samanlaisena, ei vastustajia ole muutaman vuoden kuluttua lainkaan.

Israelilaisen kasvattamon työntekijä tekemässä sadonkorjuuta.

Israel on muutenkin kannabiksen mahtimaita. Israelin kannabikseen liittyvän teollisuuden ja kaupan on arvoitu piakkoin ylittävän liikevaihdoltaan Israelin sotatarviketeollisuuden arvon – ja se summa ei ole pieni.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti