Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Alaskasta ensimmäinen osavaltio, jossa kannabista saa käyttää julkisesti

Kirjoittanut Marjaana

Alaskan oma kannabista sääätelevä Kannabis lautakunta – The Marijuana Control Board – hyväksyi äänestyksessä aloitteen, joka sallisi kannabiksen käytön julkisilla paikoilla. Käytännössä tämä tarkoittaisi sitä, että Alaskaan tulisi samankaltainen järjestelmä kuin Hollannissa, joka sallii kannabiksen käytön coffeeshopeissa.

Laki Alaskassa on sallinut tähän asti ostaa, myydä, kasvattaa ja pitää hallussa kannabista, mutta varsinaisesti käyttöä ei ole sallittu julkisissa tiloissa. Asiaa on yritetty kiertää kannabisklubeilla, mutta viranomaisten kannan mukaan tämä on ollut laitonta, koska klubit on katsottu julkisiksi tiloiksi.

Aloite tuli monille yllätyksenä, sillä kokouksen asialistalla oli lähinnä julkisesta käytöstä seuraavat sanktiot. Vaikka nyt hyväksytty aloite tuntuukin ratkaisevan ongelmat, ei asia ole niin yksinkertainen, nimittäin kannabisklubit pysyisivät edelleen laittomina. Miksi? Koska kannabisklubeille jäsenet toisivat edelleen mukanaan omat kannabiksena, jotka on hankittu jostain muualta. Aloitteessa nimittäin ehdotettiin, että kannabismyymälän kylkeen voidaan avata paikka, jossa juuri ostettu kannabis voidaan nauttia.

Vaikka nyt hyväksytyssä aloitteessa onkin vielä paljon puutteita, on kyseessä suuri edistysaskel kannabiksen hyväksyttävyydessä.

Lähde: greenrushdaily.com

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti