Traffic Roots Pixel
Politiikka Terveys Uutiset

Kannabis muka vaarallisempaa kuin tupakka

Kirjoittanut Marjaana

Kanadalaisen konservatiivipuolueen puheenjohtaja Stephen Harper on esittänyt väitteen, että kannabis on huomattavasti vaarallisempaa kuin tupakka. Harper nosti asian esille kampanjassaan, yrittäen tehdä selvää pesäeroa liberaaleihin ja vihreisiin, joiden mielestä kannabis pitäisi vapauttaa Kanadassa kokonaan.

University of Victoria’s Centre for Addictions Research johtaja tohtori Tim Stockwell sanoi, että vaikka kannabiskaan ei ole täysin harmiton päihde, ei ole todisteita, joka osoittaisi kannabiksen aiheuttaneen ensimmäistäkään kuolemantapausta, kun tupakka puolestaan on merkittävänä tekijänä kymmenien tuhansien kanadalaisten kuolemassa. Hän viittasi myös vuonna 2010 Lancetissa julkaistuun tutkimukseen, jossa verrattiin 20 yleisintä päihdettä. Tutkimus osoitti kannabiksen olleen selvästi vaarattomampaa kuin tupakka, joka puolestaan arvioitiin vaarattomammaksi kuin kokaiini, heroiini ja alkoholi.

Stephen Harperin kannabisväitteiden katsotaankin hakeneen lähinnä kannatusta konservatiivipuolueen vanhoillisimmilta jäseniltä ja haastaa liberaalipuolueen kärkinimen Justin Trudeau’n puheita kannabiksen laillistamisesta myös viihdekäyttöön Kanadassa.

Lähde: The Globe and Mail

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti