Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Kipulääkevalmistaja lahjoitti 500 000 dollaria kannabiksen vastaiseen toimintaan

Kirjoittanut Marjaana

Tulevan Yhdysvaltojen presidentinvaalien yhteydessä järjestetään myös lukuisia kansanäänestyksiä erilaisista lakialoitteista. Arizonan osavaltion lakialoite 205 käsittelee kannabiksen kohtelua lain edessä jatkossa samaan tapaan kuin alkoholiakin. Aloite on saanut yllättävän vastustajan, joka rahoittaa aloitetta vastustavaa kampanjaa.

Kampanjarahoituksia käsittelevistä asiakirjoista selviää, että Insys Therapeutics niminen yritys on lahjoittanut lakialoitetta vastustavalle kampanjalle peräti 500 000 dollaria. Mielenkiintoiseksi lahjoituksen tekee yrityksen toimiala: Insys Therapeuticsin ainoa tuote on opiaattipohjainen suihke syöpäpotilaiden kipuihin.

Yrityksen oman ilmoituksen mukaan lahjoitus on tehty, koska yritys haluaa suojella Arizonan kansalaisia ja erityisesti lapsia kannabiksen vaaroilta. Yritys vielä lisää, että FDA, Yhdysvaltojen elintarvike- ja lääkevirasto, ei ole määritellyt kannabikselle mitään lääkekäyttöä. “Mielestämme kaikilla lääkkeillä tulisi olla FDA:n hyväksyntä”, kertoo yrityksen julkaisema tiedote.

 

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti