Traffic Roots Pixel
Politiikka Ulkomaat Uutiset

Laillistaako Australia kannabiksen?

Kirjoittanut Marjaana

Australia näyttää yllättäen laillistaa kannabiksen kasvattamisen lääkekäyttöön koko maassa. Australian parlamentissa esitettiin tänään (10. helmikuuta) liberaalipuolueen toimesta lakialoite, jonka tarkoituksena on muuttaa Australian osalta huumausaineiden yleissopimusta vuodelta 1967.

Aloitteen läpimeno näyttää varmalta, koska oppositio antoi sille välittömästi tukensa. Lakialoitteessa ehdotettiin kansallisen lääkekannabisrekisterin perustamista. Rekisterin tarkoitus on huolehtia, että lääkekannabista olisi siihen oikeutettujen potilaitten saatavilla. Laki saattaa tulla voimaan jo maaliskuun lopussa.

Australian terveysministeri Sussan Ley kertoi parlamentille pitämässään puheenvuorossa hallituksen ymmärtävän, että on olemassa potilaita, joiden tilaa kannabis voi helpottaa ja että hallitus haluaa parhaiden lääketieteellisten hoitojen olevan potilaiden saatavilla.

Jotkut Australian osavaltioista on jo käynnistänyt omat toimensa lääkekannabisrekisterin rakentamiseksi. Tänään esitelty lakialoite on selkeyttää kansallista kannabispolitiikkaa. “Olen varma, että yhden kansallisen järjestelmän kahdeksan erillisen järjestelmän sijaan, ei nopeuta ainoastaan lainsäädännön ja sääntelyn prosessia, vaan nopeuttaa myös lääkekannabiksen saatavuutta potilaille”,  Sussan Ley vielä lisäsi.

Lain läpimenon myötä Australian huumepolitiikka poikkeaisi merkittävästi sen lähimpien naapurimaiden politiikasta. Kaakkois-Aasian maat luokittelevat kannabiksen yleensä kovaksi huumeeksi ja mm. Singaporessa voidaan kannabiksesta tuomita jopa kuolemantuomio.

Australialla ei ole ainakaan vielä virallista suunnitelmaa kannabiksen viihdekäytön laillistamiseksi.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti