Traffic Roots Pixel
Ulkomaat Uutiset

Kannabisklubeja Sveitsiin

Kirjoittanut Marjaana

Neljä sveitsiläistä – Geneve, Bern, Basel ja Zurich – kaupunkia on päättänyt käynnistää projektin, joka mahdollistaa kannabisklubien avaamisen kaupungeissa. Klubeissa olisi mahdollisuus käyttää kannabista, ilman pelkoa oikeudellisista toimista ja poliisin puuttumista asiaan. Kannabis on, vastoin yleistä uskomusta, edelleen laitonta Sveitsissä, vaikka poliisi ei juurikaan puutu kannabiksen käyttöön. Projektin yksi tarkoituksista lieneekin kannabiksen käytön viemisestä valvottuihin sisätiloihin, pois julkisilta paikoilta.

Sveitsissä on havahduttu Coloradon menestykseen, sen laillistettua kannabismarkkinat. Tälläkin hetkellä sveitsissä myytävä kannabis tuo rahaa ainoastaan rikollisjärjestöille, eikä sitä kulkeudu juurikaan verotettavaksi tuloksi.

Geneve ehdotti myös omaa projektia lääkekannabiksen ohjatulle käytölle. Tällä hetkellä Sveitsissä on vain n. 2000 henkeä, jotka saavat lääkekannabista virallisia teitä pitkin, kuitenkin tarve lääkekannabikselle on valtava.

Kantonien hallitusten ja liittovaltion kansanterveystoimiston on kuitenkin vielä hyväksyttävä projektien käynnistäminen.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti