Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Savon Sanomat ampui huumesodan “Mainilan laukaukset”

Kirjoittanut Marjaana

Asta Tenhunen ei tainnut aavistaa mitä teki kirjoittaessaan neljä kannabista käsittelevää artikkelia (Artikkeli 1, artikkeli 2, artikkeli 3 ja artikkeli 4) viime viikon keskiviikon lehteen. Tenhusen epäonneksi hän ei ollut juurikaan tutkinut taustoja artikkeleitaan varten ja sisältö oli pitkälti vanhentunutta propagandaa, pelottelua ja omia kauhufantasioita kannabiksesta.

Tuomas Karhunen oli kirjoittanut Savon Sanomien blogipalstalle urastaan vapaaottelun parissa. Karhunen tarttui Tenhusen kirjoituksiin ja lähti oikomaan niissä ilmenneitä virheellisiä tietoja ja suoranaisia valheita. Karhunen kirjoitti pitkän ja perusteellisen avoimen kirjeen Savon Sanomille ja Asta Tenhuselle.

Kirjoitus levisi kulovalkean tavoin sosiaalisessa mediassa ja se saavutti viikossa yli 20 000 lukijaa. Tämä oli Savon Sanomille liikaa ja lehti päätti ensin poistamaan Karhusen kirjoituksen ja lopuksi lehti sulki koko blogin. Karhunen oli kuitenkin ehtinyt julkaista saman tekstin omassa blogissaan. Mutta tästä Savon Sanomien paniikkiliikeestä tulee muodostumaan Suomen huumesodan Mainilan laukaukset.

Avoimuus kannabiksen suhteen on leviämässä ympäri maailman. Pian saatamme olla tilanteessa, jossa USA:n molemmat rajanaapurit ovat laillistaneet kannabiksen ainakin jollain tasolla ja kannabiksen laillistaminen on vahva kysymys USA:n presidenttivaalien ehdokasasettelussa. Monet etelä-Amerikan maista on muuttamassa lainsäädäntöään ja Euroopassa lähes jokaisen maan sisällä elää voimakas kannabisliike.

Suomessa rivit kannabiksen puolesta ovat olleet toistaiseksi melko hajanaisia, mutta nyt on aistittavissa selvää yhdentymistä kannabiksen puolesta puhujien keskuudessa. Lääkäreiden keskuudessa alkaa olla sellaisia, jotka uskaltavat ottaa kantaa kannabiksen lääkinnällisiin puoliin. Netin ansiosta saamme jatkuvasti ajantasaista kannabistietoa maailmalta, eikä perinteisellä propagandavetoisella “huumevalistuksella” pystytä enää vedättämään kansaa.

Kannabikseen positiivisesti ja järkevästi suhtautuvia alkaa olla riittävän paljon, että meitä ei voi enää hiljentää median toimesta eikä pelotella poliisin ja oikeuslaitoksen toimesta. Suomessa tuomitaan edelleen vapausrangaistuksia pienimuotoisesta kotikasvatuksesta, sellaisista määristä jotka eivät saisi esim. saksalaisen poliisin persettä nousemaan tuolilta. Tämä on saatava loppumaan ja se on tehtävä selväksi myös poliitikoille. Poliisi ja oikeuslaitoksessa työskentelevät tekevät vain työtään (vaikka eivät juuri noudatakaan ohjeita kohdella pienempiä rikkeitä hellemmin), mutta poliitikot päättävät laeista, joiden avulla esim. kotikasvattajia tuomitaan.

Vuonna 2014 poliisi kirjasi kaikkiaan yli 21000 “huumerikosta” ja kotikasvattamoista takavarikoitiin 22000 kasvia. Käyttörikoksia oli kirjattu lähes 14000. Tämä kaikki kertoo vain siitä, että Suomessa kirjattiin n. 20000 turhaa rikosta – sellaisia joita ei pitäisi kirjata rikoksiksi lainkaan. Viranomaisten mielivaltaa ja poliisin tilastojen kaunistelua, sanoisin.

Mainilan laukaukset on nyt ammuttu, Tuomas Karhunen vastasi tuleen ensimmäisenä ja riittävällä voimalla, jotta vastapuoli tältä osin joutui yllättymään vastauksen tehokkuudesta. Kaikki meistä ei voi tulla Tuomas Karhusia, mutta jokainen voi osoittaa tukensa asiallemme. Pinssi, ranneke, t-paita tai jotain, joka kertoo omasta kannastaan kannabikseen. Kannatuksen tulee näkyä arkipäiväisinä asioina ja tämä on se, joka muuttaa julkisen mielipiteen.

Maailma muuttuu ja Suomi sen mukana. Ole osa muutosta.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti