Traffic Roots Pixel
Uutiset

Yli puolet amerikkalaisista kannattaa kannabiksen laillistamista

Kirjoittanut Marjaana

Gallupin juuri julkistaman tutkimuksen mukaan selvästi yli puolet amerikkalaista kannattaa kannabiksen laillistamista. Suurin kannatus laillistamiselle löytyy luonnollisesti alle 30 vuotiailta ja pienin yli 65 vuotiailta. Kannabiksen laillistamisesta Gallu on kysynyt kansalaisten mielipiteitä jo vuodesta 1969 asti ja nyt tulokseksi saatu 58% sivuaa kaksi vuotta sitten saavutettua huippua. Pieniä poikkeamia lukuunottamatta kannabiksen suosio on kasvanut tasaisesti vuodesta 1969 alkaen, jolloin vain 12% kansalaisista puolsi kannabiksen laillistamista.

gallup_10_15

Paras kannatus kannabiksella on luonnollisesti niissä osavaltioissa, joissa kannabis on laillistettu joko lääke- tai viihdekäyttöön sekä niissä, joissa laillistamiseen tähtääviä lakialoitteita on olemassa.

Vastustusta laillistamiselle löytyy erityisesti vanhemmista ikäluokista sekä konservatiivisemman poliittisen näkemyksen omaavilta – republikaaneilta. Nyt yli 65 vuotiaista sentään 35 % oli laillistamisen kannalla. Samasta ikäluokasta laillistamisen kannattajia vuonna 1985, eli 30 vuotta nuorempina, oli 32 %. Kanta kannabikseen on siis opittu jo nuorena, eikä mielipiteet ole muuttuneet ikääntymisen myötä ainakaan konservatiivisemmiksi. Ikäluokka 50 – 64 oli laillistamisen kannalla 58 prosenttisesti, 35 – 49 vuotiaat 64 prosenttisesti ja 18 – 34 vuotiaat kannattivat laillistamista 71 prosenttisesti. Ilman mielipidettä asiasta oli 2% vastaajista ja laillistamista kuitenkin vielä vastusti 40% vastaajista.

Pari vuotta sitten Gallupin kyselyssä verrattiin myös poliittista kantaa. Silloin kävi ilmi, että 35% republikaanien äänestäjistä oli kannabiksen laillistamisen kannalla, kun lukema demokraattien äänestäjien keskuudessa oli 65% ja sitouttumattomien keskuudessa 62%. Mielenkiintoista kannabiksen laillistamistrendissä on myös se, että laillistamisen kannatus on noussut USAssa tasaisesti samalla tavalla kuin tasa-arvoisen avioliiton kannatus. Tasa-arvoisen avioliiton ja kannabiksen laillistamisen vastustajilla on aivan samanlainen demografinen ja poliittinen profiili.

Tutkimus suoritettiin puhelin haastatteluna lokakuun alussa. Kaikkiaan haastateltiin 1015 täysi-ikäistä eri osavaltioissa asuvaa.

Lähde: Gallup

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti