Traffic Roots Pixel
Lainsäädäntö Politiikka

Alkoholiteollisuus lobbaa kannabiksen laillistamista vastaan

Kirjoittanut Marjaana

Tämähän on tiedetty jo pitkään, mutta nyt siihen on löytynyt myös todisteita. Alkoholiteollisuus on kokenut kannabiksen suosion nousun toiminnalleen vahingollisena, koska kannabista säännöllisesti käyttävät juovat vähemmän alkoholia kuin muut.

Lobbauksesta saatiin kouriintuntuvia todisteita, kun Wikileaks paljasti joukon USA:n Demokraattisen puolueen keskeisten toimijoiden sähköpostiliikenteestä. Sen lisäksi, että puolueen johto masinoi esivaalien tuloksen Hillary Clintonia suosivaksi, viesteistä löytyi myös viestejä USA:n alkoholikauppiaita ja -valmistajia edustavalta järjestöltä, jossa pyrittiin kiinnittämään huomiota kannabiksen aiheuttamasta vaarasta liikenteessä.

Oikeasti kannabispäihtyymyksen alaisena ihmiset ovat keskimäärin huomattavasti skarpimmassa kunnossa kuin alkoholista päihtyneet. Tutkimuksen mukaan kannabiksesta päihtynyt kuljettaja on kaksi kertaa alttiimpi onnettomuuksille kuin selvä kuski. Alkoholista päihtynyt kuljettaja, jonka päihtymys on Suomessa laillisuuden rajana toimivan 0,5‰ tasoa, on jopa seitsemän kertaa alttiimpi onnettomuuksille kuin selvä kuski.

Vaikka WSWA – alkoholiteollisuuden ja -kaupan etujärjestö USA:ssa – ei ota suoraan kantaa kannabiksen laillisuuskysymyksiin, se kehoittaa lähettämässään viestissä poliitikkoja varmistamaan, että lainsäädännöllä voidaan varmistaa, ettei kannabiksen liika- ja väärinkäyttö pääse uhkaamaan yleistä turvallisuutta.

WSWA:n on todettu tukevan rahallisesti poliittista toimintaa, joka tähtää kannabiksen laittomuuden säilyttämiseen. Mm. Arizonan paikallisjärjestö lahjoitti kannabiksen vastaiseen kampanjointiin 10 000 dollaria.

Todellisuudessa WSWA tuskin on kovinkaan kiinnostunut ihmisten turvallisuudesta, vaan pikemminkin kyseessä on huoli alkoholiin liittyvän liiketoiminnan jäämisestä kannabiksen jalkoihin.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti