Traffic Roots Pixel
Politiikka Uutiset

Californiassa valmistellaan lakia viihdekannabiksen sallimiseksi

Kirjoittanut Marjaana

Californiassa, jossa on jo pitkään sallittu  lääkekannabiksen käyttö ja jossa reseptin hankkiminen on lähinnä farssi, valmistellaan lakimuutosta, joka sallisi viihdekannabiksen käytön. Prosessin takana työskentelee ryhmittymä ReformCA, joka valmistelee laajamittaista kampanjaa, jotta äänestäjät ensi vuoden vaaleissa kannattaisivat viihdekannabiksen sallivan lakimuutoksen läpimenoa. ReformCA on saanut rahallista tukea mm. Sean Parkerilta, joka tunnetaan paremmin toisena musiikkipalvelu Napsterin perustajista sekä Facebookin alkutaipaleen sijoittajana.

Jos ReformCA:n lakialoite menee läpi sellaisenaan, tietäisi se Californiaan mallia, jossa sallittaisi kannabiskahvilat Amsterdamin tapaan, täysi-ikäisten (Californiassa 21 vuotta) sallittaisi ostaa kannabista samalla tavalla kuin alkoholia, pitää hallussaan pieniä määriä sekä kasvattaa omaan tarpeeseensa. Lakiuudistuksen muina tavoitteina on hankaloittaa ulkomaisten huumekartellien toimintaa, hankaloittaa katukauppaa ja sitä kautta vähentää kannabiksen saatavuutta alaikäisille, vapauttaa poliisin resursseja johonkin muuhun kuin kannabisjahtiin, työpaikkojen luominen ja verojen kerääminen kannabiksen myynnistä osavaltion kassaan.

Lakialoite on toistaiseksi virkamieskäsittelyssä ja odottaa pääsyä äänestyksen kohteeksi. Lakialoitteesta äänestettäisi seuraavien presidenttivaalien yhteydessä vuonna 2016.

ReformCAn www-sivusto.

Seeds of Love – vaporisaattoreiden asiantuntija. Paras valikoima, parhaat hinnat.

Jätä kommentti